ANP
NOS Sport

Vettel ook in Saudi-Arabië nog niet in actie, Hülkenberg wederom vervanger

Sebastian Vettel moet de Grand Prix van Saudi-Arabië aan zich voorbij laten gaan. De viervoudig wereldkampioen miste vorige week ook de openingsrace al van het Formule 1-seizoen.

De Duitser Vettel kampt met de naweeën van een coronabesmetting en kan nog steeds geen negatieve test overleggen.

Reserverijder en Vettels landgenoot Nico Hülkenberg is bij Aston Martin wederom aangewezen als vervanger van Vettel. Van alle rijders die vorige week de eindstreep haalden, eindigde Hülkenberg in Bahrein als laatste. Max Verstappen viel twee ronden voor het einde uit, Ferrari-coureur Charles Leclerc won de race.

Zelf verwacht Hülkenberg tot in lengte van dagen op te mogen draven als vervanger in de Formule 1, getuige zijn onderstaande tweet.

Aston Martin wacht nog steeds op zijn eerste punten dit seizoen, want ook Lance Stroll viel in Bahrein buiten de toptien.

Door de nieuwe regelgeving in de Formule 1 hoopte de renstal de ervaring van de 34-jarige Vettel goed te kunnen gebruiken bij de afstelling van de nieuwe auto. Maar op zijn vroegst komt hij nu tijdens de Grand Prix van Australië in actie, in het raceweekend van 8 tot 10 april.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl