In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Agent werd onwel na vermoedelijk contact met zelfmoordpoeder

De agent die gisteren onwel werd in een huis in Arnhem is waarschijnlijk in contact gekomen met een zelfmoordpoeder. In het huis werd een dode gevonden, die zichzelf van het leven had beroofd.

Agenten waren met spoed naar de wijk Schuytgraaf gegaan, na een melding dat daar iets ernstigs gebeurd zou zijn. Toen de agenten in het huis een gekke geur roken, zijn ze direct weer naar buiten gegaan, waar een van hen zich niet goed voelde.

De agent is direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar viel niet meer onomstotelijk vast te stellen of de politieman ziek was geworden door contact met het middel, hoewel dat wel wordt aangenomen. Hij mocht gisteravond na behandeling weer naar huis en maakt het naar omstandigheden goed, zegt een woordvoerder van de politie bij Omroep Gelderland.

De politie deed gisteren uitgebreid onderzoek:

Agent onwel door gevaarlijke stof in woning Arnhem

Politiebond ACP maakt zich zorgen over de veiligheid van agenten na het incident. "Het is gewoon levensgevaarlijk spul", zegt een woordvoerder. "Onze mensen zijn vaak als eerste ter plaatse en leveren vaak eerste hulp: ook mond-op-mondbeademing. Dan moet je er niet aan denken dat iemand met dat poeder aan de slag is geweest."

Advertentie via Ster.nl