In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Agent onwel door gevaarlijke stof in woning Arnhem

Een agent is vanochtend onwel geworden nadat hij in contact was gekomen met een nog onbekende stof in een woning in Arnhem. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldt dat in de woning een overleden persoon is aangetroffen. Het gaat om een man.

Wat er is gebeurd is onduidelijk. Volgens de politie raakte de agent onwel toen de politie hulp verleende in de woning aan de Fruithoeve.

De agent ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie:

Agent onwel door gevaarlijke stof in woning Arnhem

De Gelderlander schrijft dat hij in aanraking zou zijn gekomen met een stof waarmee de in de woning gevonden man zichzelf om het leven zou hebben gebracht.

112-melding

"De agent in kwestie reageerde op een 112-melding", zegt verslaggever Edwin van den Berg. "Toen hij het huis van de overleden man binnenkwam, raakte hij onwel. Het is op dit moment nog niet duidelijk om wat voor stof het gaat en hoe de persoon om het leven is gekomen."

Volgens buurtbewoners hebben kinderen van de overleden man de hulpdiensten gebeld. "Dat deden ze nadat ze geen contact meer konden maken met hun vader."

De politie is met meerdere collega's aanwezig voor onderzoek. Voor de omgeving dreigt geen gevaar, zegt de politie tegen Omroep Gelderland. Specialisten van de brandweer doen onderzoek naar de stof. Dat gaat volgens een woordvoerder mogelijk langere tijd duren. De omgeving is afgezet.

Advertentie via Ster.nl