NOS Voetbal

Koopmeiners wil in Oranje naast Frenkie spelen: 'Dat is waarvoor ik ga strijden'

Koopmeiners ruikt zijn kans: 'Helpt mee dat ik in dit systeem bij de club speel'

Nieuw systeem, nieuwe kansen. En dus ziet Teun Koopmeiners in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar ineens weer perspectief zich in het elftal van Louis van Gaal te spelen. Te beginnen met de aankomende oefenwedstrijden tegen Denemarken (zaterdag) en Duitsland (dinsdag).

"Ik denk dat het wel meehelpt dat ik dit systeem bij de club speel", zegt Koopmeiners, man in vorm bij Atalanta Bergamo. "De plek naast Frenkie. Dat is de plek waarvoor ik ga strijden, waarvoor ik hier ben."

Hoewel hij in Italië als aanvallende middenvelder indruk maakt, richt hij zich bij Oranje op een meer controlerende rol. Naast de onbetwiste Frenkie de Jong.

Attractief voetbal

Koopmeiners (24) verruilde vorige zomer AZ voor Atalanta Bergamo, de club die met attractief voetbal al meerdere seizoenen op rij deelname heeft afgedwongen aan de Champions League. De club ook van Marten de Roon en Hans Hateboer.

"Ik kan wel zeggen dat ik daar heel gelukkig ben", aldus Koopmeiners. "Als ik vooraf had bedacht hoe ik had gehoopt dat het zou zijn, dan is dat het zeker. Misschien wel iets meer, in totaliteit."

Teun Koopmeiners viert een treffer van Atalanta tegen Sampdoria

"Ik ben niet anders binnen komen lopen", vervolgt Koopmeiners, die wel een hoop heeft geleerd tijdens zijn eerste halfjaar in het buitenland. "Je hebt nieuwe wedstrijden in je benen, meer ervaring en in een ander land gespeeld. Ik heb weer andere dingen geleerd als speler, omdat ik ook op een andere positie heb gespeeld."

Met plezier op het veld

Er staat wel een andere Koopmeiners dan vier maanden geleden. Toen hij als invaller de laatste van zijn drie interlands speelde, waarin Oranje een zeker lijkende overwinning bij Montenegro weggaf (2-2). "Ik merk dat ik weer nieuwe dingen toevoeg aan mijn spel. En dat ik daar veel plezier uithaal, dat het ook heel erg goed gaat."

En dat ontgaat ook de analisten niet. Vertrouwd met de nieuwe tactische aanpak van Van Gaal, lijkt Koopmeiners goede papieren te hebben voor speelminuten tegen Denemarken en Duitsland. "Het verschilt misschien wel met hoe deze trainer het gaat uitvoeren, want daar zitten nog wat verschillen in die je kan doen."

"Nou, dat gaan we deze week allemaal horen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl