Estavana Polman op de bank bij Team Esbjerg
NOS SportAangepast

Polman leest in e-mail dat ze weg moet bij Esbjerg: 'Maakt me erg verdrietig'

Voor handbalster Estavana Polman lijkt haar avontuur bij het Deense Esbjerg voorbij. De 29-jarige opbouwspeelster, die sinds 2013 onder contract staat bij de topclub, heeft van de clubleiding te horen gekregen dat ze niet in de plannen voor volgend seizoen voorkomt.

Oranje-international Polman, die nog een contract voor een jaar heeft in Esbjerg, is verbijsterd. "Ik heb de afgelopen tijd mijn best gedaan om eventuele problemen tussen de club, de coach en mijzelf op te lossen. Al weken probeer ik een afspraak te maken met de coach. Helaas moet ik zeggen dat ik het proces en de communicatie niet begrijp."

Geen meeting, maar e-mail

Polman botste enkele weken geleden met de trainer van Esbjerg, Jesper Jensen. Ze kreeg amper speeltijd en voelde zich genegeerd. Daarover wilde ze in gesprek met de club.

"Voor zover ik wist was het de bedoeling om overleg te hebben met elkaar. Ik heb daarom geprobeerd om woensdag een meeting te hebben met de club. Helaas wilde de club dat niet. In plaats van een meeting ontving ik gisteravond een e-mail waarin stond dat ik niet langer voor Team Esbjerg zou spelen."

Polman, met 1.270 treffers topscorer aller tijden van de club, werd met Esbjerg drie keer landskampioen. Ze speelde er tot nu toe 240 wedstrijden. "Na negen jaar met zoveel plezier en enthousiasme te hebben bijgedragen, maakt deze situatie me natuurlijk erg verdrietig."

Estavana Polman in het shirt van Esbjerg

De afgelopen jaren kreeg Polman, een van de uitblinkers van Oranje op het gewonnen WK van 2019, te maken met zware knieblessures. Polman miste daardoor vorig jaar de Olympische Spelen in Tokio.

Interesse van andere clubs

Esbjerg hoopt het beste voor Polman. "Het is voor de club belangrijk dat Estavana haar carrière zo goed mogelijk kan voortzetten en daar willen wij zoveel mogelijk aan bijdragen", zegt voorzitter Bjarne Pedersen.

"Bij mooie nationale en internationale triomfen wijzen we als club graag naar het collectief, maar we zijn ook afhankelijk van individuele topprestaties. 'Essie' heeft er als geen ander aan bijgedragen dat Team Esbjerg nu tot de top van het Europese clubhandbal hoort."

De club wil de Oranje-international verhuren aan een andere club in Denemarken of in het buitenland. Er is al interesse getoond door diverse clubs, maar contractontbinding is volgens Esbjerg ook een optie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl