In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Van der Vaart tijdelijk trainer van Deense Esbjerg na ontslag Vrabec

Rafael van der Vaart wordt tijdelijk hoofdtrainer bij zijn oude club Esbjerg fB. De Deense voetbalclub, die uitkomt op het tweede niveau, zat zonder coach na het ontslag van de Duitser Roland Vrabec.

De 39-jarige oud-international uit Heemskerk is assistent-trainer bij de club en krijgt samen met Michael Kryger tijdelijk de leiding over fB Esbjerg, totdat een opvolger voor de ontslagen Vrabec is gevonden.

Ploeg staat negende

Sportief gaat het de laatste weken slecht bij de Deense club. De ploeg verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. De ploeg staat negende op de ranglijst van twaalf ploegen.

Rafael van der Vaart begon vorig jaar augustus als assistent-trainer bij Esbjerg fB en vertelde daarover in Studio Voetbal.

Van der Vaart assistent-trainer bij Esbjerg: 'Maar wil nog steeds geen trainer worden'

fB Esbjerg was de laatste club waarvoor Van der Vaart (onder meer Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en HSV) in zijn carrière als voetballer uitkwam. Dat was in 2018. Hij kwam er tot drie competitiewedstrijden en een bekerduel.

Van der Vaart woont in Denemarken samen met de Arnhemse handbalster Estavana Polman, die speelt voor Esbjerg. Bij de Deense handbaltopclub lijkt Polman op een zijspoor te zijn beland. Tussen haar en coach Jesper Jensen botert het niet, meldde Omroep Gelderland vorige week.

Deel artikel: