NOS WielrennenAangepast

Colbrelli krijgt hartstilstand na eerste etappe Ronde van Catalonië, toestand stabiel

Colbrelli sprint in eerste etappe Ronde van Catalonië en zakt daarna in elkaar

Wielrenner Sonny Colbrelli (31) is na zijn tweede plek in de eerste etappe van de Ronde van Catalonië in elkaar gezakt. Na een sprint, die door Michael Matthews werd gewonnen, werd de Italiaan onwel bij de finishlijn.

Colbrelli werd getroffen door een hartstilstand, meldde de organisatie van de Ronde van Catalonië. Door ingrijpen van een medisch team met een defibrillator kwam de renner weer bij. Hij is volgens zijn wielerploeg Bahrein-Victorious in stabiele toestand naar het ziekenhuis in Girona overgebracht, waar hij nader wordt onderzocht.

Michael Matthews schreef dus de etappe op zijn naam. De Australiër (BikeExchange) was na 171 kilometer koers met start en finish in Sant Feliu de Guíxols de sterkste in de sprint.

Onderweg lagen er drie gecategoriseerde klimmetjes en Alex Molenaar kwam op de eerste als eerste door. De Rotterdammer van Burgos-BH zat in de finale ook in een kopgroep, maar het lukte hem niet om op het laatste heuveltje (op 25 kilometer van de finish) de bergtrui te veroveren.

Michael Matthews eerder deze maand na de Strade Bianche

Nadat de laatste vluchters waren ingerekend (8 kilometer voor de aankomst) werd er op de steile aankomst gesprint voor de winst. Sonny Colbrelli ging als eerste aan, maar Matthews had meer inhoud. De 31-jarige Matthews won in 2019 ook al twee etappes in de Volta.

De Ronde van Catalonië kent zeven etappes, waarvan de laatste op zondag wordt verreden. De finish is in Barcelona. Adam Yates won de editie van vorig jaar. Hij doet dit jaar niet mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl