Late treffer Aboukhlal voorkomt nederlaag AZ en eerste winst trainer Hofland

Bekijk de samenvatting van Willem II - AZ

Aan het eind van een week met verlies tegen FC Twente en Europese eliminatie, heeft AZ na twee vroege tegentreffers met 2-2 gelijkgespeeld bij Willem II, waar Kevin Hofland debuteerde als coach.

AZ begon goed aan de wedstrijd, met Jesper Karlsson die zijn ploeg bijna op voorsprong bracht, maar via doelman Timon Wellenreuther trof de bal de paal. Maar het was Willem II dat de voorsprong pakte. Sterker nog, de Tilburgers kwam in rap tempo op 2-0.

Ché Nunnely kopte raak en Elton Kabangu scoorde nadat hij Peter Vindahl omspeelde. De achterstand schudde AZ weer wakker. Bruno Martins Indi maakte 2-1 met een intikker en de Alkmaarders werden sterker. Al ontsnapte het na een vermeende charge van Pantelis Hatzidiakos op Freek Heerkens dankzij de VAR aan een strafschop.

Willem II houdt lang stand

Na rust heerste AZ, maar hield Willem II lang stand, mede dankzij lat en paal bij kansen van Yukinari Sugawara en Dani de Wit. Totdat Zakaria Aboukhlal in de extra tijd de 2-2 binnenkopte.

Bekijk hieronder de reacties van Kevin Hofland en Jordy Clasie, die voor het eerst sinds 5,5 jaar weer werd geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Zo ging er een streep door een mooie avond voor Willem II. De ploeg had al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen en bovendien zorgden de treffers van Kabangu en Nunnely ervoor dat er voor het eerst sinds 504 minuten weer gescoord werd.

Ook lonkte de eerste eredivisie-overwinning als trainer voor Kevin Hofland. De 42-jarige oud-international werd deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Fred Grim. Hofland stond eerder aan het roer bj Fortuna Sittard, waar hij als hoofdtrainer in acht wedstrijden niet wist te winnen.

De late tegentreffer zorgde dus zogezegd voor gemengde gevoelens bij Hofland: "Zeker in de minuut waarin die valt. Maar je moet ook realistisch zijn. In die tweede helft hebben we alleen maar moeten verdedigen. De jongens hebben keihard gevochten en daar begint het mee."

Het tegen degradatie strijdende Willem II staat momenteel op de vijftiende plek en kan elk punt goed gebruiken. "Uiteindelijk hopen dat dit puntje ergens genoeg kan zijn", sloot Hofland af.