Femke Bol, Eveline Saalberg, Lieke Klaver en Lisanne De Witte met de zilveren medaille

Estafettelopers 'vochten als leeuwen' voor WK-zilver en -brons: '110 procent gegeven'

Met twee prachtige eindsprints van Tony van Diepen en Femke Bol veroverden de Nederlandse estafetteploegen nog twee mooie medailles op de slotdag van de WK indoor. In het Servische Belgrado was er zilver voor de vrouwen en brons voor de mannen op de 4x400 meter.

"We hebben gevochten als leeuwen", vertelde slotloper Van Diepen. "Het was een rommelige race en ik moest echt vechten, daardoor liep ik veel in de tweede baan. Dat was dus niet optimaal, maar we hebben als team gestreden."

Ook Taymir Burnet en Terrence Agard streden voor elke meter in de finale. "Ik ben helemaal kapot", aldus Burnet. "Alles gegeven, het was 110 procent. Het is wat het is vandaag, maar ik ben wel blij met die derde plaats. We waren gekomen voor goud, maar voor nu is dit oké."

Bekijk hieronder een reactie van de Nederlandse estafettemannen en -vrouwen.

Ook de estafettevrouwen konden dankzij goede laatste meters van Bol tevreden zijn met zilver. "Gelukkig is het goed geëindigd", aldus Bol. "Het was zoals altijd knokken. Vandaag ook weer, maar ik ben superblij met mijn twee zilveren medailles. Wat een superteam, we hebben het zo goed gedaan. Ik ben echt trots op iedereen."

Lisanne de Witte was ook trots op het team. "Het voelde alsof het onze eerste medaille was, maar het is wel de eerste op wereldniveau. Dat voelt echt weer als nieuw. We zijn gewoon tweede op een WK, dat hebben we echt heel goed gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl