Na de openingstreffer van Luis Sinisterra zag de wereld er nog mooi uit voor Feyenoord in de Klassieker.
NOS Voetbal

Weer staat Feyenoord met lege handen: 'Een heel, heel pijnlijke nederlaag'

Je zult maar een 17-jarige voetballiefhebber zijn, je hart verpand hebben aan Rotterdam-Zuid en nog nooit een zege van Feyenoord in Amsterdam hebben meegemaakt. Dan zal de 3-2 nederlaag van vandaag extra hard zijn aangekomen. Want die vurig gewenste zege was zó dichtbij.

Bijna een uur deed Feyenoord alles goed in de Klassieker, kwam terecht op voorsprong en gaf die in de slotfase toch nog uit handen. En dus concludeerde trainer Arne Slot: "Een heel, heel, heel pijnlijke nederlaag".

Goede spel Feyenoord levert niets op tegen Ajax: 'Een heel, heel pijnlijke nederlaag'

"Dit is een enorme teleurstelling", aldus Slot, die weinig kon met de complimenten voor het goede spel. "Als Feyenoord tegen Ajax speelt, dan telt 'by far' het resultaat, niet de manier waarop."

"Een uur lang zetten we Ajax onder druk in de Arena en komen terecht voor", zag de oefenmeester. "Ook thuis waren we al heel goed tegen Ajax. Dat is een enorme stap, die we met Feyenoord gemaakt hebben."

Dat Feyenoord in de slotfase toch de zege uit handen gaf deed pijn. Dat de 2-2 voortkwam uit een vrije trap van Dusan Tadic was extra frustrerend. "Een standaardsituatie, eigenlijk de makkelijkste manier om te verdedigen. Dat is ook kwaliteit van Ajax."

Til: 'Iets meer moeten geloven'

Guus Til, opgegroeid op een steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena, baalde flink van de nederlaag. "Aan complimenten heb je niets als je verliest. Waar het aan ligt? Aan een dood spelmoment. Volgens mij was het een voorzet, maar daar mikt hij ook op. Dat als niemand hem raakt, de voorzet in de hoek vliegt. Dat kun je kwaliteit noemen inderdaad, chapeau."

In de uitstekende eerste helft zorgde Til vanuit de omschakeling voor de 2-1 van Feyenoord, zijn 14de van het seizoen. "Ik vond dat wij ze vandaag juist afstraften op een gebrek aan kwaliteit, op slordig balverlies. Ook in de tweede helft hadden we de voorsprong moeten uitbreiden. Zij hadden veel de bal, maar we kwamen er nog steeds gevaarlijk uit. Daar hadden we iets meer in moeten geloven, iets meer stootkracht hebben."

In de slotfase probeerde Ajax de wedstrijd op 'Latijnse wijze' over de streep te trekken, zoals het eerder deze week zelf onderging tegen Benfica. Matchwinner Antony maakte zich belachelijk door na een flinke tik terug het veld in te rollen, daarna veel misbaar te maken toen ploeggenoot Dusan Tadic hem een duw gaf en uiteindelijk met zijn tweede gele kaart naar de kant te moeten.

Het gebeurde onder de ogen van Slot, die niet wist of hij moest lachen of zijn hoofd moest schudden om zoveel theater. "Eerst ging hij draaiend over de lijn en toen had ik al het gevoel dat het wel meeviel. Volgens mij wist hij ook niet wat hij moest doen, want Tadic gaf hem nog een duw. Het zag er allemaal erg grappig uit."

Menig trainer zou in zijn situatie ontploft zijn van woede. Niet Slot. "Ik ben zeven maanden lang heel rustig geweest, maar de laatste tijd heb ik een paar keer op een andere manier gereageerd. Daarom had ik me voorgenomen om vandaag weer gewoon de oude Arne Slot te zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl