NOS Sport

MotoGP-coureur Oliveira zegeviert in Indonesië, eerste WK-punt voor Bendsneyder

Oliveira wint MotoGP-race in Indonesië na zware crash Márquez in warm-up

Motorcoureur Miguel Oliveira heeft de Grand Prix van Indonesië op zijn naam geschreven. Daarmee boekte de 27-jarige Portugees de vierde MotoGP-zege in zijn carrière. De race op het circuit van Kuta begon door hevige regenval een uur later dan gepland. Eerder al had de organisatie besloten de race in te korten van 27 naar 20 ronden vanwege de hitte in Indonesië.

Op het nog natte asfalt kende Oliveira een sterke start en al snel manoeuvreerde hij zich naar de koppositie. Vervolgens gaf hij de leidende positie in de race niet meer uit handen. Fabio Quartararo, de regerend wereldkampioen, kwam niet meer langszij en eindigde als tweede.

Enea Bastianini, die verrassend de eerste grand prix van het seizoen had gewonnen, kwam in Indonesië niet in de buurt van de zege. De Italiaan kwam dit keer als elfde over de finish, maar gaat nog wel aan de leiding in de WK-stand.

Miguel Oliveira (links) strijdt om de koppositie in de GP van Indonesië

Zesvoudig MotoGP-wereldkampioen Marc Márquez stond niet aan de start van de Grand Prix van Indonesië. De 29-jarige Spanjaard ging tijdens de opwarmrondes, kort voor de race, onderuit en liep daarbij in ieder geval een hersenschudding op, zo bevestigde de organisatie.

Bendsneyder niet in top-10

In de Moto2-klasse eindigde Bo Bendsneyder opnieuw niet in de top-10. Na een negentiende plaats in de eerste grand prix van het seizoen, werd hij bij de tweede race vijftiende. Dat betekende voor Bendsneyder zijn eerste WK-punt van dit seizoen.

Bo Bendsneyder

Daarmee bleef de 23-jarige Nederlander wel zijn landgenoot Zonta van den Goorbergh voor. De pas 16-jarige Van den Goorbergh komt dit seizoen voor het eerst uit in de Moto2. Voor Bendsneyder is het al zijn vijfde seizoen in deze klasse.

De zege op het circuit van Kuta was voor de Thai Somkiat Chantra, die de Italiaan Celestino Vietti en de Spanjaard Arón Canet achter zich hield. Vietti, winnaar van de eerste GP-race van het seizoen, leidt het klassement. Bendsneyder staat zeventiende in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl