Leclerc is de snelste in de kwalificatie in Bahrein
NOS Sport

Leclerc verslaat Verstappen en pakt poleposition in Bahrein, Mercedes blijft achter

Charles Leclerc van Ferrari heeft Max Verstappen nipt afgetroefd in de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein. De Monegask vertrekt zondag van poleposition. Mercedes kwam er niet aan te pas en zag kopman Lewis Hamilton als vijfde eindigen.

Had Mercedes het nou echt zo moeilijk met hun nieuwe bolide, of gooide Toto Wolff in de Bahreinse woestijn zand in de ogen van de concurrentie? Het was misschien wel de belangrijkste vraag in aanloop naar de eerste kwalificatie van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Red Bull en Ferrari maakten tijdens de testdagen en de vrije trainingen een comfortabele indruk. Verstappen reed in de nieuwe RB18 stabiel en ontspannen. Lewis Hamilton en George Russell worstelden juist met hun nieuwe wagen, die ze hobbelend en stuiterend over het circuit bewogen.

Bekijk hieronder de reacties van Verstappen en Leclerc:

In de eerste kwalificatiesessie reed Verstappen een tijd van 1.31,9. Hij nam daarmee de eerste plek even over van Pierre Gasly van AlphaTauri.

Lang hield Red Bull die plaats niet in handen, want Ferrari bevestigde het beeld van de afgelopen weken. Leclerc reed 0,4 seconden sneller en zag ook zijn stalgenoot Carlos Sainz vlak achter hem voor Verstappen finishen.

De verrassende afvallers na de eerste kwalificatieronde waren Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda.

Mercedes kwam in het geweld van Red Bull en Ferrari niet mee. Hamilton had het weer zwaar en bleef ruim achter de vier snelste coureurs. Ook George Russell kon geen snelheid maken en moest onder anderen Valtteri Bottas voor zich dulden.

In de tweede kwalificatieronde liet Verstappen zich nadrukkelijker gelden. Hij reed op indrukwekkende wijze de snelste tijd, hoewel de Ferrari-coureurs niet veel tijd toegaven.

Strijd voor pole

Zo kwam er in de laatste kwalificatieronde een direct gevecht tussen Red Bull en Ferrari om poleposition. In een uiterst spannend slot was het Leclerc die de snelste ronde reed. Verstappen kwam met een tijd van 1.30,743 heel dichtbij, maar kwam in de laatste bocht net tekort. Sainz pakte de derde plek.

Hamilton kon de schade niet beperken. Daarmee zijn twee zaken nu een zekerheid: Ferrari is helemaal terug en voor Mercedes is er ontzettend veel werk aan de winkel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl