Liemarvin Bonevacia tijdens de Spelen van Tokio
NOS Sport

Tegenvaller Nederlandse atletiekploeg: Bonevacia valt dag voor WK indoor weg

Een tegenvaller voor de Nederlandse atletiekploeg. Een dag voor de WK indoor is Liemarvin Bonevacia op de training geblesseerd geraakt aan zijn hamstring. Hij moet zich terugtrekken voor het toernooi in Belgrado.

Bonevacia is een belangrijke factor in de 4x400 meter estafetteploeg, die afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Tokio verrassend zilver won en vorig jaar bij de EK indoor brons pakte.

Ook individueel mocht Bonevacia hopen op een medaille op de 400 meter dit WK. De 32-jarige sprinter was in goede vorm. Vorige maand verpulverde hij bij het NK indoor het nationale record op die afstand.

Het is echt frustrerend", schrijft Bonevacia op Instagram. "Ik wilde heel graag rennen om mijn land op de kaart te zetten, maar ik zal nog even moeten wachten. Ik gebruik deze teleurstelling om straks beter dan ooit te zijn in Eugene en München." De WK atletiek zijn deze zomer in Eugene en de EK in München.

"Een vervelende start van het toernooi", omschrijft hoofdcoach Laurent Meuwly de domper. "Gelukkig hebben we een brede selectie die zich in de laatste twee seizoenen enorm heeft ontwikkeld. Het team wil laten zien dat zij tot de wereldtop behoren en blijft zich richten op een medaille."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl