Tim Merlier kan al vroeg juichen in de sprint
NOS Wielrennen

Belg Merlier is klasse apart in sprint op Vlaamse keitjes en wint Nokere Koerse

Tim Merlier heeft de 76ste editie van de Belgische wielerkoers Nokere Koerse gewonnen. Op de kasseien van de Nokereberg was de Belg een klasse apart in de sprint van een uitgedunde groep.

De Duitser Max Walscheid kwam in de laatste meters nauwelijks aan het wiel van de oppermachtige Belg en eindigde als tweede. De Belg Arnaud De Lie werd op zijn twintigste verjaardag derde. Bram Welten was de beste Nederlander op de vijfde plaats.

Bekijk de finale in de tweet hieronder:

Voor Merlier is het zijn tweede zege van het seizoen; vorige week won de sprinter van Alpecin-Fenix een rit in Tirreno-Adriatico.

Nokere Koerse is traditioneel een koers voor de wat sterkere sprinters; in 2019 won Cees Bol en in 2018 was Fabio Jakobsen de beste. De laatste jaren probeert de wedstrijdorganisatie het parcours wat te verzwaren. Vorig jaar resulteerde dat in een verrassende solo-overwinning van Ludovic Robeet.

Dit jaar moesten de renners in de bijna 190 kilometer tussen Deinze en Nokere 25 kilometer aan kasseien en dertien korte hellingen over. Na vier lokale ronden bij Nokere lag de finish weer op de Nokereberg, een korte kasseienklim.

Twee Nederlanders vooruit

Nadat meerdere aanvalspogingen in het begin van de koers waren geneutraliseerd, koos Casper van Uden op 75 kilometer van de streep de aanval. De 20-jarige Nederlander van DSM kreeg gezelschap van landgenoot Mathijs Paasschens, de Duitser Lukas Pöstlberger en de Belg Andreas Goeman.

In de laatste lokale ronde werd het viertal teruggepakt, waarna meerdere renners een sprint op de Nokereberg probeerden te voorkomen door weg te rijden.

Samuel Watson, een pas 20-jarige Brit in dienst van FDJ, reed in zijn eentje een gat van bijna dertig seconden bijeen. Op het laatste hellinkje voor de Nokereberg, de Lange Ast, werd ook hij weer ingerekend.

Op de smalle weg richting de Nokereberg was het dringen voor de sprinters. Topfavoriet Merlier stoof als eerste de laatste bocht door, pakte een paar meter en kon al voor de streep juichen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl