NOS Voetbal

Huntelaar keert terug bij Ajax om deel taken Overmars te vervullen

Klaas-Jan Huntelaar wordt per direct toegevoegd aan de technische organisatie van Ajax. Door het vertrek van Marc Overmars na grensoverschrijdend gedrag hebben de Amsterdammers een vacature staan voor de functie van directeur voetbalzaken en Huntelaar gaat een deel van de taken van Overmars vervullen.

Het doel van Ajax is komende zomer een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen.

Pro Shots
Klaas-Jan Huntelaar na Dortmund-Ajax in november 2021

Technisch manager Gerry Hamstra nam de meeste taken van Overmars over en werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat dit duo per direct ondersteunen. Hij krijgt bij Ajax een traject aangeboden om zich op dit vlak verder te ontwikkelen. Hij tekende een contract tot medio 2024.

'Sinds zomer al kijkje in onze keuken'

"Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden", stelt algemeen directeur Edwin van der Sar in een persbericht. "Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen."

Huntelaar speelde van 2006 tot en met 2008 en van 2017 tot en met begin 2021 bij Ajax. Hij sloot zijn loopbaan vorig jaar af bij Schalke 04 en snuffelde dit seizoen bij Vitesse aan het trainerschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl