ANP
NOS Voetbal

Overmars moet bonus van 1,25 miljoen euro terugbetalen aan Ajax

Marc Overmars moet zijn toegekende bonus die hij kreeg bij zijn contractverlenging terugbetalen. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van Ajax. Het gaat om een bedrag van 1,25 miljoen euro.

"De rvc benadrukt dat er geen sprake is van een afvloeiingsregeling en dat het volledig vooruit betaalde tekengeld van 1,25 miljoen euro dient te worden terugbetaald", valt te lezen.

De voormalig directeur voetbalzaken stapte begin deze maand op vanwege grensoverschrijdend gedrag. Zo'n anderhalve week voor zijn ontslag werd zijn verlenging, die in december werd aangekondigd, bekrachtigd door de raad van commissarissen op de buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA). Later bleek dat de club daarvoor al op de hoogte was van zijn grensoverschrijdend gedrag.

Signaal zonder feiten

De buitengewone aandeelhoudersvergadering was op 28 januari. "Op dat moment was slechts sprake van een enkel signaal zonder dat feiten, namen of data waren genoemd. De aard en de ernst waren op dat moment nog niet bekend. Er is overwogen of de BAVA uitgesteld zou moeten worden, maar daarvoor was op dat moment te weinig informatie", schrijft Ajax nu.

"Op 27 januari is direct een externe onafhankelijke deskundige betrokken. Uit het advies van de deskundige bleek dat voor een zorgvuldig onderzoek en de noodzakelijke waarheidsvinding de vertrouwelijkheid van het signaal van cruciaal belang was. Het heeft vervolgens enkele dagen extern onderzoek en meerdere gesprekken gevergd om een juist beeld te krijgen van de aard en de omvang van het grensoverschrijdende gedrag."

Extern bureau

Ajax laat in het verslag ook weten dat er wordt gewerkt aan een "veiliger sport- en werkklimaat". Een extern gespecialiseerd bureau gaat de Amsterdamse club hierbij helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl