NOS Voetbal

Postema zet de Euroborg op zijn kop, Groningen na spektakelstuk nu achtste

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - NEC

Romano Postema heeft FC Groningen in een kolkende Euroborg de weg naar de achtste plek in de eredivisie gewezen. In een wedstrijd met alles erop en eraan volstonden twee goals van de invaller voor een spectaculaire zege op directe concurrent NEC (4-3).

NEC speelde ruim zeventig minuten met een man minder. En de ploeg van Rogier Meijer leek op een positieve manier geprikkeld door de makkelijk gegeven rode kaart aan Souffian El Karouani, want het voetbal van de bezoekers werd daarna alsmaar beter.

Duwtje met het hoofd

El Karouani liet zich provoceren door Jørgen Strand Larsen. Volgens de spelregels was het wegsturen van de linksback volkomen terecht, na een duwtje met het hoofd. Maar hoe onnozel het vergrijp ook was, tegen soortgelijke incidenten wordt ook wel eens minder streng opgetreden.

"Het is volstrekte willekeur", foeterde Meijer.

NEC speelde met ziel en zaligheid en stond na een spectaculair halfuur ineens op voorsprong, nadat Lasse Schöne (vrije trap) en Magnus Mattsson (na verdedigend geklungel) de verhoudingen volledig hadden omgedraaid.

Rogier Meijer, Lasse Schöne en Danny Buijs over de rode kaart voor Souffian El Karouani:

NEC woest om willekeur arbitrage: 'Antony tegen Twente wordt niks aan gedaan'

FC Groningen kende nog een droomstart, met kopgoals van Michael de Leeuw en kort na de rode kaart ook Strand Larsen. Tussendoor had Ali Akman na een knappe kapbeweging al eens tegen gescoord namens NEC.

De lange Strand Larsen was bij tegenstoten de gevaarlijkste Groninger, maar opvallend genoeg speelden de tien van NEC met de oudjes Schöne en Edgar Barreto op het middenveld het beste voetbal.

Extra energie

Lang bleef de Nijmeegse voorsprong op het bord bleef staan, met zelfs mogelijkheden voor het tiental om die uit te breiden. Maar ook Groningen pompte in de slotfase met vier aanvallend ingestelde wissels nog wat extra energie in het duel.

Romano Postema beleeft de avond van zijn leven:

Invaller Postema met twee goals held van Groningen: 'Dit vergeet ik niet snel'

Koud in het veld vond de ene invaller de andere, toen Damil Dankerlui een goede actie bekroonde met een voorzet op maat voor Postema. Het publiek ging er nog even goed voor ging zitten en in de extra tijd knalde Postema uit een rebound ook nog de winnende binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl