Ryan Babel in duel met Frenkie de Jong

Barcelona stelt teleur tegen Galatasaray, Atalanta wint wel in Europa League

In een duel met veel Nederlanders hebben FC Barcelona en Galatasaray het eerste duel in de achtste finales van de Europa League doelpuntloos gelijkgespeeld. Bij de Catalanen stonden Memphis Depay en Frenkie de Jong in de basis, Luuk de Jong begon op de bank.

Bij Galatasaray startten Ryan Babel en Patrick van Aanholt in de basis. In de eerste helft waren er genoeg kansen aan beide kanten in Camp Nou, maar de bal wilde er niet in.

Ook in de tweede helft lukte FC Barcelona niet, ondanks een overwicht en een reuzekans voor Frenkie de Jong. Hij kon de bal van een paar meter inschieten toen hij de bal kreeg via een omhaal van Pierre-Emerick Aubameyang, maar hij raakte de paal met links.

Luuk de Jong viel tien minuten voor tijd nog in bij Barcelona, maar het mocht niet baten: het bleef 0-0.

Memphis Depay neemt een vrije trap met onder andere Ryan Babel (rechts) in de muur

Ook bij een ander duel in de Europa League, Atalanta Bergamo - Bayer Leverkusen, stonden veel Nederlanders in de basis. Bij de Italianen mochten Hans Hateboer, Marten de Roon en Teun Koopmeiners aantreden, bij Leverkusen waren dat Mitchel Bakker op linksback en Jeremie Frimpong op rechts. Daley Sinkgraven zat en bleef op de bank.

Charles Aranguiz zette de Duitsers op voorsprong, maar daarna was het een Oekraïner die de show stal: Ruslan Malinovsky. Eerst maakte hij de 1-1, daarna bediende hij de Colombiaan Luis Muriel twee keer voor de 3-1. Moussa Diaby maakte nog wel 3-2, maar volgende week reist Atalanta met een voorsprong naar Leverkusen.

Ruslan Malinovsky stal de show bij Atalanta - Bayer Leverkusen

Giovanni van Bronckhorst won met 'zijn' Rangers FC ruim met 3-0 van Rode Ster Belgrado, mede door een penalty gegeven door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Bij Braga - AS Monaco viel Myron Boadu nog in, maar kon hij niet voorkomen dat zijn team met 2-0 verloor in Portugal.

Om 18.45 uur was er ook al een wedstrijd begonnen in de Europa League. Sevilla nam het thuis op tegen West Ham United. Karim Rekik deed niet mee bij de Spanjaarden vanwege een blessure, oud-Ajacied Nemanja Gudelj begon in de basis centraal achterin.

Het duel eindigde in 1-0 voor Sevilla door een doelpunt van de Marokkaans international Munir el Haddadi. Gisteren won Peter Bosz al met Olympique Lyon met 1-0 bij FC Porto, en won Eintracht Frankfurt met 2-1 bij Real Betis.