NOS Sport

Magnussen keert terug in Formule 1: hij vervangt ontslagen Mazepin bij Haas

De Deen Kevin Magnussen neemt dit seizoen de plek in van de Rus Nikita Mazepin als Formule-1 coureur bij het Amerikaanse team Haas. Het contract van Mazepin was verscheurd vanwege de Russische invasie van Oekraïne.

De 29-jarige Magnussen is geen onbekende in de Formule 1 en bij Haas. Tussen 2017 en 2020 kwam hij in de hoogste autoraceklasse ook al voor Haas uit. Daarvoor reed hij bij McLaren en Renault.

Magnussen haalde in z'n allereerste Formule 1-race het podium. In de Grote Prijs van Australië in 2014 eindigde hij als tweede achter Nico Rosberg. Die prestatie kon hij echter niet herhalen.

IndyCar Series

Na zijn vertrek in de Formule-1 in 2020 kwam Magnussen uit in andere race-klassen. Zo reed hij een race in de IndyCar Series en was teamgenoot van Renger van de Zande in het Amerikaanse IMSA Sportscar Championship.

De contracten die hij daar had, bij Peugeot en het Amerikaanse team Chip Ganassi, zijn zonder problemen verbroken voor de overstap naar Haas. Daardoor kan Magnussen na één seizoen afwezigheid alweer terugkeren in de Formule 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl