Sparta-keeper Okoye werd tijdens de wedstrijd tegen Vitesse geraakt met een beker bier
NOS Voetbal

Voor zes minuten naar Arnhem: gestaakt duel Vitesse-Sparta wordt uitgespeeld

Het gestaakte eredivisieduel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam moet worden uitgespeeld. Dat heeft het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloten. Een datum waarop de resterende zes minuten gespeeld kunnen worden, wordt zo snel mogelijk door de voetbalbond vastgesteld.

Afgelopen vrijdag ging het vlak voor tijd mis in het Arnhemse stadion Gelredome. Een toeschouwer kwam het veld op en ging de confrontatie aan met Sparta-doelman Maduka Okoye, die in de blessuretijd ook nog geraakt werd door een drinkbeker die vanaf de tribune werd gegooid. Ook ontplofte er een vuurwerkbom vlakbij een cameraman.

Sparta, dat met 1-0 leidde, zal nu voor een paar minuten opnieuw naar Arnhem moeten afreizen. Er zal geen publiek bij het restant van de wedstrijd aanwezig zijn.

Bekijk de beelden van de ongeregeldheden tijdens Vitesse-Sparta:

Vitesse-fans belagen Okoye, Sparta-doelman geraakt door beker uit publiek

"Bij een gestaakte wedstrijd bekijkt de aanklager betaald voetbal of er schuld is aan het niet uitspelen van de wedstrijd. In dit geval is de aanklager van mening dat dit niet het geval is", legt de KNVB uit.

"Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had stilgelegd vanwege ernstige wanordelijkheden die ook het veld bereikten, gaf Sparta aan zich niet veilig te voelen om verder te voetballen. De scheidsrechter heeft vervolgens de belangen van alle betrokkenen afgewogen en zelfstandig de keuze gemaakt om de wedstrijd definitief te staken."

'Eerlijk'

Het bestuur betaald voetbal had er ook voor kunnen kiezen de wedstrijd in zijn geheel over te laten spelen of om 0-1 aan te houden als eindstand. "Dit past het beste bij een eerlijk verloop van de competitie waarbij wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist", luidt de redenatie.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Vitesse-aanhangers zich van hun slechtste kant lieten zien. Op 20 februari ging het ook al mis in het uitduel met FC Utrecht, toen er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl