Donny van de Beek in het shirt van Everton

Wel speelminuten, maar nog weinig punten voor Van de Beek bij Everton

Ruim een maand na zijn transfer naar Everton zal Donny van de Beek over het aantal speelminuten dat hij krijgt weinig meer te klagen hebben. Was hij bij Manchester United steevast veroordeeld tot een reserverol, bij Everton kreeg hij maandagavond voor de vierde competitiewedstrijd op rij een basisplaats.

De oud-Ajacied zal er echter weinig plezier aan hebben beleefd, Everton ging met maar liefst 5-0 onderuit bij Tottenham Hotspur. Voor Van de Beek en de nummer zestien van de Premier League was het de derde nederlaag op een rij. Everton heeft één punt meer dan Burnley, dat op een van de degradatieplekken staat.

Een zorgelijke blik bij Everton-manager Frank Lampard

Voor Van de Beek was het zijn eerste optreden in het stadion van Tottenham sinds de halve finale van de Champions League die hij er in april 2019 afwerkte. De middenvelder maakte er destijds namens Ajax de enige goal van de wedstrijd.

Met de Nederlander begon Everton niet eens zo beroerd, maar binnen twintig minuten had Tottenham de wedstrijd in handen. Michael Keane werkte een voorzet van Ryan Sessegnon in eigen goal en doelman Jordan Pickford ging in de fout na een niet al te moeilijk schot van Son Heung-min.

Na een klein half uur kreeg Son weer een grote kans, maar ditmaal raakte hij de benen van Pickford, waarna Harry Kane de rebound een halve meter naast het doel schoot. Nog voor rust was Kane alsnog trefzeker. De Engelse topspits stond net geen buitenspel en kon de bal eenvoudig langs de doelman schieten.

De spelers van Tottenham vieren een goal

Had Van de Beek met Everton nog enige hoop om de wedstrijd in de tweede helft te keren, dan verdween die al na veertig seconden. Son sneed kinderlijk eenvoudig door de verdediging en legde de bal af op Dejan Kulusevski, die weer oog had voor Sergio Reguilón. De Spanjaard kon de wedstrijd probleemloos in het slot gooien.

Kane maakte na een klein uur spelen de vijfde goal van de avond, vijf minuten voordat Van de Beek werd gewisseld. Twintig minuten voor tijd kwam Steven Bergwijn nog in het veld voor Son, maar groter dan 5-0 viel de score niet uit.