Record Van Dijk na zege Liverpool op West Ham, Chelsea na rust op stoom

Liverpool heeft zonder te overtuigen van West Ham United gewonnen. Het werd op Anfield Road 1-0, waardoor Virgil van Dijk ook in zijn zestigste competitiewedstrijd in eigen huis sinds zijn komst naar Liverpool (januari 2018) ongeslagen is gebleven.

Een record in de Premier League voor een speler bij dezelfde club.

Virgil van Dijk feliciteert Sadio Mané met zijn doelpunt tegen West Ham

Liverpool, de nummer twee van de Premier League achter Manchester City, zocht een half uur lang naar een gaatje in de defensie van West Ham en vond die via Sadio Mané, die randje buitenspel de steekbal op maat van Trent Alexander-Arnold binnentikte.

Die laatste voorkwam vlak voor rust de gelijkmaker door de bal vlak voor de lijn op acrobatische wijze weg te schieten, nadat doelman Alisson door Pablo Fornals met een lob geklopt was.

Na rust was het opnieuw wachten op een ingeving van de Liverpool-aanvallers, maar Luis Diaz en Mohamed Salah deden niet veel zinnigs met de kansen. Manuel Lanzini en Michail Antonio waren dreigend voor West Ham, maar ook zij toonden zich weinig koelbloedig. Liverpool kreeg het daarna nog lastig maar hield stand.

Chelsea stelt na rust orde op zaken

Chelsea stelde na een zwakke eerste helft orde op zaken in de uitwedstrijd tegen Burnley, de nummer achttien van de Premier League. De Londenaren keerden na de 0-0 ruststand uiteindelijk met een 4-0 zege op zak huiswaarts.

Kai Havertz scoorde twee keer voor Chelsea

Champions League-winnaar Chelsea, dat aantrad zonder Hakim Ziyech, liet voor de pauze niets zien en de enige echte kansen waren voor Burnley: Wout Weghorst zag zijn volley op de lijn gekeerd worden door verdediger Thiago Silva en Dwight McNeil schoot na halfslachtig ingrijpen van doelman Edouard Mendy van dichtbij over.

Maar na rust ging het ineens snel: Reece James dolde de verdediging met twee fraaie kapbewegingen en schoof de bal in de verre hoek en acht minuten na zijn 0-1 was de wedstrijd beslist. Kai Havertz kopte eerst een voorzet van Christian Pulisic binnen en tekende met een intikker op aangeven van James ook voor de 0-3.

De tegen degradatie strijdende thuisploeg bleef moedig de aanval zoeken, maar het waren de gasten die nogmaals het doel vonden. Pulisic bepaalde twintig minuten voor tijd na gepruts in de Burnley-defensie de eindstand op 0-4.