Olivier Giroud is matchwinner

AC Milan weer koploper na zege op Napoli, Juventus houdt topploegen in zicht

AC Milan heeft de koppositie in de Italiaanse Serie A weer overgenomen van stadgenoot Internazionale. De Milanese ploeg won in Napels de topper tegen Napoli met 1-0 en nam daardoor weer twee punten voorsprong op Inter, dat vrijdag al met 5-0 had gewonnen van hekkensluiter Salernitana. Napoli is nu de nummer 3 met 1 punt minder dan Inter.

Giroud matchwinner

Napoli begon sterk aan de wedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona, maar al gauw verzandde het duel in vastlopende aanvallen en fouten aan beide kanten. Er waren ook nauwelijks kansen.

Kort na rust viel het doelpunt. Olivier Giroud tikte een voorzet van Davide Calabria in. Het leidde een offensief van de thuisclub in, die naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar wat Napoli ook probeerde, de goal wilde maar niet vallen.

Zlatan Ibrahimovic begon op de reservebank

Diep in de tweede helft kwam Zlatan Ibrahimovic nog even in de ploeg als invaller voor de Braziliaan Leão. De 40-jarige Zweed maakte zijn eerste speelminuten na een lange blessureperiode.

Álvaro Morata (links) is verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd

Juventus heeft de hoop om nog mee te doen om de titel in de Serie A levend gehouden. Al wekte het spelbeeld tijdens de benauwde zege op Spezia (1-0) niet de indruk dat er een titelkandidaat aan het werk was.

Het doelpunt was wel van grote klasse, na twintig minuten tot stand gekomen door een slechte uittrap van Ivan Provedel. Dat is de keeper die Jeroen Zoet uit het elftal houdt. Na een snelle omschakeling kwam de bal uiteindelijk bij Álvaro Morata, die de bal in de verre hoek schoof.