Tammy Abraham, de matchwinner tegen Atalanta
NOS VoetbalAangepast

Roma in goede vorm naar Vitesse, gefrustreerde De Roon krijgt rood bij Atalanta

Atalanta Bergamo heeft flinke schade opgelopen in de strijd om de Champions League-tickets in Italië. De grote schlemiel werd Marten de Roon, die gefrustreerd werd weggestuurd tijdens de extra tijd van het verloren duel met AS Roma (1-0).

Roma is donderdag in Arnhem tegenstander van Vitesse in de Europa League. De ploeg van José Mourinho is al zeven duels ongeslagen in de Serie A.

Zondag zijn nog zes wedstrijden, onder meer de topper Napoli-AC Milan

Tammy Abraham onderstreepte zijn goede vorm door na ruim een halfuur zijn dertiende competitietreffer binnen te schuiven. Rick Karsdorp stond met een dieptebal op Nicolò Zaniolo aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd.

Roma nu gelijk met Atalanta

Bij Atalanta, dat bij een zege in punten gelijk was gekomen met nummer vier Juventus, stonden ook Teun Koopmeiners en Hans Hateboer in de basis. Na een overtreding die geel opleverde, kreeg De Roon meteen ook een tweede kaart voor commentaar op de leiding. Bij de thuisclub mocht Henrikh Mkhitaryan daarna nog inrukken met twee keer geel.

Mourinho vindt zijn elftal door de sterke reeks van de laatste weken terug op plek zes, met een gelijk aantal punten als Atalanta maar een wedstrijd meer gespeeld.

Marten de Roon gaat tekeer tegen de scheidsrechter

Ook Roma's stadgenoot Lazio schuift door een zege bij Cagliari (0-3) aan bij dat groepje, met slechts een punt achterstand. Ciro Immobile maakte op Sardinië vanuit een penalty zijn twintigste van het seizoen, waardoor hij samen met Dusan Vlahovic (Juventus) gedeeld topscorer is van de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl