NOS SportAangepast

Zerbo draagt bij aan overwinning SCHC bij HGC, eerste verlies mannen Bloemendaal

Zerbo leidt SCHC met drie treffers langs HGC

In de hoofdklasse hockey voor vrouwen heeft nummer twee SCHC de aanval van nummer vier HGC afgeslagen. De formatie uit Bilthoven bleef in competitieverband voor de zestiende keer op rij ongeslagen door in Wassenaar met 4-2 te zegevieren.

Uitblinkster aan de kant van SCHC was Ginella Zerbo, die drie treffers voor haar rekening nam. HGC moest het doen zonder de langdurig geblesseerde sterspeelster Eva de Goede, die de wedstrijd vanaf de kant bekeek.

De Goede zag haar ploeggenotes in het eerste duel na de winterstop nog wel tot twee keer toe op voorsprong komen. Milagros Fernández Ladra zorgde voor de 1-0 en Isis van Loon voor de 2-1. Tussendoor maakte Zerbo gelijk.

SCHC trok de ontmoeting uiteindelijk naar zich toe door drie keer toe te slaan. Zerbo, Xan de Waard (strafbal) en wederom Zerbo waren de doelpuntenmakers. Het gat tussen beide ploegen op de ranglijst bedraagt nu zeven punten. Den Bosch is nog altijd fier koploper.

Uitslagen hoofdklasse hockey vrouwen

HGC-SCHC 2-4
HDM-Kampong 2-1
Hurley-Den Bosch 1-3
Pinoké-Victoria 1-2
Klein Zwitserland-Oranje-Rood 1-2
Bloemendaal-Amsterdam 0-3

Bij de mannen viel er meteen een grote verrassing te noteren. Koploper Bloemendaal ging voor het eerst dit seizoen namelijk onderuit. Pinoké stuntte door met 1-2 te winnen op 't Kopje.

Thierry Brinkman opende nog wel de score voor Bloemendaal, maar Morris de Vilder (strafcorner) en Sébastien Dockier zorgden in een kort tijdsbestek voor de verrassing van de dag.

Achtervolger Kampong verkleinde het gat tot drie punten door Tilburg met maar liefst 7-1 van het veld te vegen. Hekkensluiter Hurley pakte het eerste punt door een 2-2 gelijkspel tegen Rotterdam.

Uitslagen hoofdklasse hockey mannen

Bloemendaal-Pinoké 1-2
Klein Zwitserland-Amsterdam 0-1
SCHC-Oranje-Rood 1-1
Hurley-Rotterdam 2-2
Kampong-Tilburg 7-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl