Michael van Gerwen
NOS Sportโ€ข

Van Gerwen toont zijn klasse in Exeter en zegeviert in Premier League

Michael van Gerwen heeft tijdens de vierde avond van het Premier League-seizoen de eindzege gepakt. Hij versloeg in Exeter achtereenvolgens Jonny Clayton, Michael Smith en Peter Wright.

Van Gerwen deed dat op indrukwekkende wijze. Hij stond in totaal slechts drie legs af, in de eindstrijd tegen wereldkampioen Wright zelfs geen enkele.

Op de ranglijst steeg Van Gerwen naar de tweede plek, achter Wright. De nummers 1 tot en met 4 plaatsen zich uiteindelijk voor de play-offs.

Volgende week reizen de darters door naar Brighton. Op 24 maart staat in Ahoy Rotterdam de achtste speelronde op het programma.

Format Premier League

De Premier League kent dit seizoen een nieuw format. Acht darters spelen in zestien rondes telkens een minitoernooi, met een kwartfinale, halve finale en finale.

De winnaar per ronde krijgt vijf punten, de verliezend finalist drie en de overige twee halvefinalisten twee. De eerste vier van de ranglijst na zestien speelronden plaatsen zich voor de play-offs. Daarin staat de eindoverwinning op het spel.

Stand in de Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl