Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen toont tekenen van herstel, Clayton pakt dagzege

Michael van Gerwen is er tijdens de tweede speelavond van de Premier League Darts niet in geslaagd om de eindstrijd te halen. De Nederlander strandde in Liverpool in een aantrekkelijke halve finale tegen Jonny Clayton: 4-6. Eerder op de avond versloeg hij nog wel Peter Wright.

Van Gerwen, vorige week na één partij al klaar, begon tegen Clayton voortvarend met een twaalf- en elfdarter. Hij liep in een hoogstaande partij uit naar een 4-1 voorsprong, maar Clayton gaf zich niet zomaar gewonnen. De titelverdediger pakte vervolgens vijf legs op rij en schakelde Van Gerwen alsnog uit.

In de kwartfinale liet een opgeleefde Van Gerwen niets heel van wereldkampioen Peter Wright. Wright had een offday, terwijl 'Mighty Mike' steeds makkelijker ging gooien. Zijn eerste wedstrijdpijl was meteen raak: 6-1.

In de eindstrijd stond Clayton tegenover Joe Cullen, die in de halve finale nog een 5-2 achterstand tegen Gerwyn Price had weggepoetst. Clayton haalde niet het niveau dat hij tegen Van Gerwen liet zien, maar kreeg Cullen toch op de knieën: 6-4.

Volgende week strijkt het dartscircus neer in Belfast. Op 24 maart staat in Ahoy Rotterdam de achtste speelronde op het programma.

Stand in de Premier League Darts

De Premier League kent dit seizoen een nieuw format. Acht darters spelen in zestien rondes telkens een minitoernooi, met een kwartfinale, halve finale en finale.

De winnaar per ronde krijgt vijf punten, de verliezend finalist drie en de overige twee halvefinalisten twee. De eerste vier van de ranglijst na zestien speelronden plaatsen zich voor de play-offs. Daarin staat de eindoverwinning op het spel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl