De priklocatie van de GGD in Heerlen
NOS Nieuws

Man en vrouw die GGD-medewerkers in Heerlen bedreigden krijgen werkstraffen

De rechtbank in Maastricht heeft een man en een vrouw veroordeeld voor het bedreigen en mishandelen van GGD-medewerkers op twee priklocaties in Heerlen. De vrouw kreeg een werkstraf van tachtig uur opgelegd en de man een werkstraf van zestig uur.

De 48-jarige man uit Hoensbroek en de 49-jarige vrouw uit Heerlen liepen op 9 en 10 februari twee locaties van de GGD binnen, vielen GGD-medewerkers lastig en beschuldigden hen van moord vanwege het gebruik van coronavaccins.

De GGD deed aangifte en liet weten dat de incidenten grote impact hadden op het veiligheidsgevoel van de medewerkers. Naar aanleiding van het binnenvallen van de actievoerders werden de locaties extra beveiligd.

Klappen uitdelen

Ook de Heerlense burgemeester Wever was woest over het lastigvallen van GGD-medewerkers. "Ze zeggen: 'U bent verantwoordelijk. U moet boeten, hangen zelfs'. Dit soort opmerkingen kunnen echt niet. En dan ook nog klappen uitdelen?"

De straf valt lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat voor de vrouw een taakstraf van honderd uur had geëist en voor de man een taakstraf van tachtig uur. Ook wilde het OM dat ze een verbod zouden krijgen om naar GGD-priklocaties te gaan en eiste het OM een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Volgens de rechtbank is er echter geen kans op herhaling. De twee erkenden tegenover de rechter dat ze "het anders hadden moeten doen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl