Omroep Flevoland
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Tweede aanhouding in ontuchtzaak stichting Kanjer Wens

Een 20-jarige man uit Almere is aangehouden in de ontuchtzaak rond de Almeerse Stichting Kanjer Wens Nederland. De man wordt verdacht van seksueel misbruik, meldt de politie, en zit vast voor verhoor. Hij is de tweede verdachte in deze zaak. Eind vorige maand werd de voormalig directeur van de stichting, Peter V., opnieuw aangehouden

Volgens een woordvoerder van de politie kennen de twee verdachten elkaar. De 20-jarige Almeerder heeft in het verleden wel eens voor de stichting, die dagjes uit organiseert voor chronisch of ernstig zieke kinderen, gewerkt. De politiewoordvoerder benadrukt dat de aanklacht tegen hem niet in verband staat met Kanjer Wens Nederland.

Waar en wanneer de ontucht wel plaatsgevonden zou hebben, wil de politie niet zeggen. De advocaat van de Almeerder meldt dat haar cliënt na het verhoor is vrijgelaten. Ze wil geen vragen over de zaak beantwoorden, zegt ze tegen Omroep Flevoland.

Eind vorige maand werd Peter V., voor de tweede keer aangehouden. Naar aanleiding van zijn eerdere aanhouding en de daarmee gepaarde publiciteit, waren nieuwe meldingen en aangiften tegen de voormalig directeur gedaan. Daaruit blijkt volgens het OM dat V. de voorwaarden van de rechter voor zijn vrijlating heeft overtreden.

De zaak speelt sinds juni vorig jaar. Toen werd V. opgepakt op verdenking van ontucht met twee minderjarige jongens. Die zou hebben plaatsgevonden in januari 2020 terwijl V. directeur was van Kanjer Wens. Ook kwam een verdenking van ontucht van eerder naar boven uit het onderzoek, toen V. nog niet bij Kanjer Wens werkte.

De stichting is inmiddels opgeheven. Het bestuur en de raad van toezicht oordeelden dat de kans zeer klein was "dat Kanjer Wens Nederland ooit weer dat gaat worden wat het nu is".

Advertentie via Ster.nl