Messi, Neymar en Mbappé

Messi en Mbappé sturen Parijs met gerust hart naar bed

Paris Saint-Germain was thuis tegen Saint-Etienne (3-1) van voren een haperende Bugatti, en van achter bij vlagen een rammelende Renault. Het supertrio voorin - Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé - kwam pas tot leven toen Danilo achterin als een amateur de bal verspeelde aan Denis Bouanga, die de bezoekers op 0-1 zette.

Messi en Mbappé stelden met een paar oplevingen orde op zaken en stuurden de PSG-fans uiteindelijk met een gerust hart naar bed. Messi zette kort voor rust vanuit een ogenschijnlijke ongevaarlijke positie Mbappé alleen voor de neus van Saint-Etienne-keeper Paul Bernardoni, die wel erg zwak optrad bij de gelijkmaker van Mbappé.

Tandem Messi-Mbappé

Vrijwel direct na rust was het weer de tandem Messi-Mbappé die een goal produceerde. Messi dribbelde langs twee drie man en gaf met een subtiel tikje opnieuw Mbappé een scoringskans. Dat kun je dit seizoen wel overlaten aan de Fransman. In 34 officiële wedstrijden legde Mbappé er 24 in. Ook als aangever is de rappe aanvaller belangrijk.

Mbappé gaf naast die goals ook al 17 assists, waarvan eentje zaterdagavond de 3-1 opleverde. Met buitenkant rechts belandde zijn voorzet op het hoofd van Danilo, die zijn fout uit de eerste helft goedmaakte.

Stand in Frankrijk

Het sprankelt niet bij de Parijzenaren - Messi zou niet lekker in zijn vel zitten en Mbappé is al langer onderwerp van transfergeruchten - en toch staat PSG zestien punten voor op OGC Nice en gaat het 9 maart met een goede uitgangspositie (1-0) naar Real Madrid voor een plek in de kwartfinales van de Champions League.

Zaterdagavond lieten Mbappé en Messi, die wel pas twee keer scoorde en tien assists gaf in vijftien Franse competitieduels, de PSG-fans zien dat ze zich voorlopig geen grote zorgen hoeven te maken.

Rood vanaf de bank

Bij PSG speelde Wijnaldum overigens de hele wedstrijd vrij anoniem mee hoewel hij in de slotseconden nog de paal raakte. Een andere Nederlander die wel een hoofdrol had deze Franse speelronde was Justin Kluivert.

De oud-speler van Ajax en AS Roma verkeert in uitstekende vorm de laatste weken bij OGC Nice, maar tegen Strasbourg vervulde hij een negatieve hoofdrol.

Kluivert wordt op de huid gezeten door Strasbourg-verdedigers

Na ruim een uur werd de aanvaller naar de kant gehaald bij een 0-0 stand, maar kwam toch nog op het wedstrijdformulier. Kluivert kreeg vijf minuten voor tijd vanaf de bank een rode kaart na aanmerkingen op de scheidsrechter.

Een vervelende avond dus voor Nice, waar ook Rosario en Stengs spelen: tegen Strasbourg kwam de nummer twee uit de Ligue 1 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.