ANP
NOS Nieuws

Coronasteunpakket voor ondernemers stopt per 1 april

Ondernemers kunnen vanaf 1 april geen gebruik meer maken van het coronasteunpakket. Het kabinet stopt ermee omdat de coronamaatregelen zijn vervallen. Het gaat onder meer om de NOW, de TVL en het uitstel van belastingbetaling.

Volgens het kabinet zijn er voor de ondernemers weer positieve economische vooruitzichten zonder beperkingen door corona. "Mede dankzij deze financiële steun aan getroffen werkgevers en werknemers draait de economie nu weer volop en is de werkloosheid zeer laag."

Nu het goed gaat met de meeste bedrijven stijgt de kans dat de coronasteun onbedoeld terechtkomt bij bedrijven waarmee het om andere redenen slecht gaat, zegt het kabinet.

Kredieten

Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022. Het gaat om de evenementengarantieregelingen, de tijdelijke garantie- en kredietregelingen KKC en GO-C en de BMKB-C. De overbruggingskredieten voor bestaande ondernemers en starters lopen door tot eind juni. Dat geldt ook voor de leenfaciliteiten voor de cultuursector en de monumentenlening van het Nationaal Restauratiefonds.

Voor belastingschulden geldt dat ze in vijf jaar moeten worden terugbetaald. Voor ondernemers met problematische schulden zijn er mogelijkheden om schuldhulpverlening te krijgen via de gemeente. Ook de Belastingdienst zal rekening houden met bedrijven die financiële problemen hebben door de coronapandemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl