NOS Wielrennen

Cavendish klopt Philipsen in Emiraten, Strachov ziet coup mislukken

Cavendish klopt Philipsen in Emiraten, Strachov ziet coup mislukken

De tweede etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten, de eerste WorldTour-wedstrijd van het wielerseizoen, is een prooi geworden voor Mark Cavendish. De Quick-Step-coureur was na de 173 kilometer van Hudayriyat Island naar Abu Dhabi Breakwater de snelste in de massasprint.

Cavandish verwees Jasper Philipsen, de winnaar van de openingsrit naar de tweede plaats. De op de meet geklopte Belg behield wel de leiding in het algemeen klassement. Dylan Groenewegen, zondag nog vierde, wist zich niet in de strijd om de dagwinst te mengen.

Michael Kukrle, Dmitri Strachov en Pavel Kotsjetkov, niet toevallig allemaal renners van de Russische Gazprom-formatie, knepen er in de vlakke rit al snel tussenuit. De laatste twee nestelden zich gisteren ook al in een kopgroep, wat dankzij bonificatieseconden onderweg Strachov een hoge klassering in het algemeen klassement achter Philipsen opleverde.

Trui virtueel om de schouders

Na twee uiteraard eenvoudig gewonnen tussensprints, waarvan eentje op het Yas Marina Circuit waar Max Verstappen vorig jaar zijn wereldtitel in de Formule 1 veroverde, had Strachov de leiderstrui virtueel om de schouders hangen. De drie koplopers lieten zich vervolgens terugzakken tot in het peloton.

De truc van de Russen leidde echter niet tot het gehoopte resultaat omdat Philipsen op de eindstreep ook weer bonusseconden verdiende en op die manier het bezit van het rode leiderstricot met een dag verlengde. Strachov staat op de tweede plaats met, net als aan het begin van de dag, vier tellen achterstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl