NOS VoetbalAangepast

Met prachtgoals poetst Feyenoord ketser van 'kale kletser' weg tegen Cambuur

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - SC Cambuur

Pareltjes waren het, de goals waarmee Feyenoord SC Cambuur heeft verslagen in Rotterdam-Zuid. De ploeg van trainer Arne Slot won uiteindelijk met 3-1, waardoor het even tweede in de eredivisie stond. PSV nam die plek later op zondag weer over door te winnen van sc Heerenveen.

Het waaide en regende in De Kuip, maar zowel de 1-1 van Luis Sinisterra als de 3-1 van Alireza Jahanbaksh maakte het voor de 47.500 toeschouwers de moeite waard het slechte weer te trotseren.

Kunststukjes Sinisterra en Jahanbaksh

Sinisterra nam halverwege de eerste helft een moeilijke bal knap aan, draaide naar zijn rechterbeen en haalde verwoestend uit. Cambuur-doelman Sonny Stevens was volstrekt kansloos op het schot in de rechterbovenhoek van de Colombiaanse buitenspeler.

De goal van de wedstrijd, zou je zeggen. Maar Jahanbaksh deed vijf minuten na rust een serieuze poging zijn ploeggenoot te overtoepen. De Iraniër haalde kiezelhard uit met zijn 'zwakkere' linkerbeen en zag de bal prachtig via de onderkant van de lat binnen vallen.

Bekijk hieronder interviews met Feyenoord-trainer Arne Slot en Orkun Kökçü.

Tegen de tijd dat Jahanbaksh vanwege dat kunststukje bejubeld werd, leek het al eeuwen geleden dat de Feyenoord-fans nerveus op hun stoel zaten te schuiven, vanwege de verrassende 0-1 van Cambuur-spits Tom Boere.

Ketser van Trauner

Boere had in de zeventiende minuut optimaal geprofiteerd van een fout van Gernot Trauner, die een lange bal vanwege de wind verkeerd taxeerde.

Trauner deed er vervolgens nog een schepje bovenop door zijn tegenstander wel heel gemakkelijk te laten passeren, een pijnlijke ketser van de verdediger die onder ploeggenoten ook wel bekendstaat als 'kale kletser'.

Gernot Trauner

Dankzij de bevlieging van Sinisterra kwam Feyenoord al snel weer op gelijke hoogte, waarna Orkun Kökcü er nog voor rust 2-1 van maakte met een van richting veranderd schot. Tien minuten eerder had ook Bryan Linssen een prima kans gehad, maar de doorgebroken spits treuzelde te lang waardoor Doke Schmidt zich voor zijn schotje kon gooien.

Vlak voor tijd werd het Feyenoord-publiek nog bijna getrakteerd op een derde prachtgoal, maar invaller Patrik Walemark stuitte na een fraaie slalom langs drie man op doelman Stevens. Het bleef daardoor bij 3-1, in een wedstrijd die herinnerd zal worden om het hondenweer in De Kuip, maar toch vooral om die twee schitterende treffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl