Het brandende schip Euroferry Olympia
NOS NieuwsAangepast

Dode en overlevende gevonden op veerboot bij Corfu na brand

In de zoektocht naar de vermisten op de brandende veerboot bij het Griekse eiland Corfu is een lichaam gevonden. Verder is iemand anders levend aangetroffen, meldt het Griekse ministerie van Scheepvaart. Reddingsploegen zoeken nog naar tien vermiste opvarenden. De grote brand is nog niet onder controle.

Het overleden slachtoffer was een Griek van 58 jaar. Volgens Griekse media is de levend gevonden passagier een 21-jarige man uit Belarus. De man bevond zich in het achterste deel van de veerboot Euroferry Olympia. De Griekse televisie toonde beelden van een man die met een ladder van de ferry overstapt naar een reddingsboot.

De afgelopen dagen had de brandweer veel moeite om op het schip te werken. Vanwege de extreme hitte en giftige stoffen konden speciale reddingsploegen steeds niet langer dan 10 tot 15 minuten aan boord blijven.

De brand brak vrijdagochtend uit en gisteren kwam er nog altijd veel rook uit het schip. De ferry wordt met sleepboten naar Corfu getrokken en is bijna aangekomen in de haven van Kassiopi. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Verstekelingen

Gisteren meldden Griekse media dat aan boord van de veerboot 292 opvarenden waren: 241 passagiers en 51 bemanningsleden. Mogelijk waren er ook verstekelingen aan boord. Twee geredde opvarenden stonden niet op de passagierslijst, onder wie een Afghaanse migrant.

De meeste passagiers zijn inmiddels aan land gebracht:

Geredde passagiers na veerbootbrand: 'Was net de Titanic'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl