De Goffert zit weer vol en juicht als NEC laat gelijkmaakt tegen RKC

Bekijk de samenvatting van NEC - RKC Waalwijk

NEC heeft op eigen veld met veel pijn en moeite een punt gepakt tegen RKC Waalwijk. Vlak voor tijd schoot Jonathan Okita de nummer acht naast de nummer dertien: 1-1.

De late gelijkmaker zorgde voor een vreugde-explosie bij de toeschouwers in het Goffert-stadion. NEC speelde voor het eerst sinds half oktober weer voor volle tribunes, nadat een deel van de tribune was ingestort. Ook de coronamaatregelen lieten geen volle stadions toe.

Fans niet verwend

De fans werden echter niet verwend in Nijmegen. De thuisploeg deed weinig met het vele balbezit en RKC zorgde evenmin voor gevaar.

De bezoekers kwamen toch op 0-1, zij het wat gelukkig. Bij een poging tot opbouwen van een NEC-aanval schoof keeper Mattijs Branderhorst de bal in de voeten van RKC'er Richard van der Venne. Die bleef koel en stuurde Branderhorst de verkeerde hoek in.

Van der Venne: 'twee punten verloren', Schöne baalt van missen Vitesse-uit

Na rust speelde NEC veel feller en dat leverde ook kansen op, maar de 1-1 leek lange tijd uit te blijven. Nadat RKC enkele kansen op de 0-2 had laten liggen, maakte Okita vlak voor tijd alsnog gelijk. De Congolees promoveerde een schot van Elayis Tavsan met de punt van zijn schoen tot doelpunt.

In blessuretijd ging NEC nog op zoek naar de 2-1, maar verder dan wat ongevaarlijke kansjes van Okita en Tavsan kwamen de Nijmegenaren niet.