NOS Wielrennenโ€ข

Ook Van Vleuten toont goede vorm in Valencia en lost Van Dijk af als leider

Annemiek van Vleuten heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. De kopvrouw van Movistar sloeg toe op de slopende slotklim naar Vistabella del Maestrat van de Wielerweek van Valencia en reed solo naar de overwinning.

Van Vleuten is ook de nieuwe klassementsleidster in de Wielerweek van Valencia. Ze lost landgenote Ellen van Dijk af, die vrijdag de ritzege en de leiderstrui voor zich opeiste.

Vanuit de start in Villarreal sprong Anouska Koster (Jumbo-Visma) weg uit het peloton en begon aan een solo van meer dan honderd kilometer. Ruim voor de dubbele slotklim van de 135 kilometer tellende etappe werd Koster ingerekend.

Ontketend

Toen de weg begon te stijgen, ging Van Vleuten op de pedalen staan en reed iedereen uit het wiel. Marta Cavalli, Cecilie Uttrup Ludwig (beiden FDJ) en de Spaanse troeven Mavia Garcia (UAE) en Ana Santesteban (BikeExchange) probeerden te volgen maar kwamen nooit echt in de buurt van de ontketende Wageningse.

De Deense Uttrup eindigde als tweede op ruim een minuut (1.07), voor haar ploeggenoten Cavalli (1.51) en Grace Brown (2.27). Ellen van Dijk klom in haar gele leiderstrui naar een verdienstelijke zesde plaats, maar wel op 2.37 van winnares Van Vleuten.

De Wielerweek van Valencia eindigt zondag met een slotrit naar Valencia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl