Vreugde bij Rangers FC

Van Bronckhorst imponeert met Rangers in Dortmund, remise bij Barcelona-Napoli

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC in de tussenronde van de Europa League een indrukwekkende zege geboekt bij Borussia Dortmund. De Schotten zegevierden onder zijn leiding met 4-2.

Dortmund, tweede in de Bundesliga, speelde zijn 1.000ste officiële duel in eigen stadion, maar zal daar met weinig plezier aan terug denken.

Na tien minuten moest doelman Gregor Kobel al in actie komen bij een kans voor Borna Barisic. Aan de andere kant verzuimde de geheel vrijstaande Dan-Axel Zagadou om uit een corner raak te koppen.

Diezelfde Zagadou kreeg vlak voor rust in zijn eigen zestien de bal op zijn hand. De toegekende penalty werd benut door aanvoerder James Tavernier.

Dat doelpunt bleek het startsein voor een gedenkwaardige avond. Alfredo Morelos tikte niet veel later bij de tweede paal binnen, waardoor Rangers FC met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Van Bronckhorst zag kort na rust John Lundstram ook scoren, alvorens Jude Bellingham iets terugdeed. De ongelukkige Zagadou werkte de bal enkele minuten later in zijn eigen doel, waardoor de Schotten weer een ruime marge hadden.

Alfredo Morelos krijgt de felicitaties

De 2-4 van Raphaël Guerreiro in de slotfase was slechts voor de statistieken. Ook Donyell Malen kon bij Dortmund geen potten breken. Hij werd na 68 minuten vervangen.

Bijzonder was nog wel de invalbeurt van de naar Van Bronckhorst vernoemde Giovanni Reyna bij Dortmund. Van Bronckhorst speelde in het verleden met vader Claudio bij Rangers. Zij raakten bevriend en hebben tot de dag van vandaag een bijzondere band.

Gelijkspel Barcelona

FC Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis, kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Napoli. Voor de Catalanen is de Europa League nog de enige te winnen prijs dit seizoen, gezien de uitschakeling in de Spaanse beker en de stand in de nationale competitie.

Pedri en Nico González misten in het eerste kwartier prima mogelijkheden, waarna Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen een doelpunt van Victor Osimhen wist te verijdelen.

Ferran Torres

Tegen het halfuur verprutste Ferran Torres een enorme kans namens de thuisploeg. In de tegenstoot was het vervolgens wel raak. Piotr Zielinski passeerde Ter Stegen in tweede instantie.

De 1-1 werd na bijna een uur spelen op het bord gezet. Ferran schoot vanaf de stip raak, nadat Juan Jesus hands had gemaakt. In het vervolg bleven treffers uit, al kwam invaller Luuk de Jong nog dichtbij met een omhaal.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de tussenronde van de Europa League. De returns zijn op donderdag 24 februari.