NOS Sport

Stunt hangt in de lucht, maar na val eindigt Van der Velden zesde op big air

Niek van der Velden heeft genoegen moeten nemen met een zesde plaats op de big air. De snowboarder mocht zelfs dromen van een sensationele medaille, maar kwam bij zijn derde sprong ten val. Su Yiming pakte het goud.

Eerder op de dag verraste Melissa Peperkamp bij de vrouwen al, door boven verwachting eveneens als zesde te eindigen op datzelfde onderdeel.

Voor de 21-jarige Van der Velden had er wellicht nog meer ingezeten, maar hij moest bij zijn laatste sprong risico's nemen om in de buurt te komen van het podium. En daarbij bleef hij niet op de been.

Olympische medaille

"Er ging zo veel door me heen dat het er net niet lekker uitkwam, helaas", blikte Van der Velden terug op zijn laatste sprong. Waarbij het door zijn hoofd spookte dat hij misschien wel een olympische medaille zou kunnen pakken.

Bekijk hier het interview met Niek van der Velden:

Door de vele valpartijen bezette Van der Velden na twee van de drie sprongen (een switch backside triple cork 16 en een backside triple cork 16) de virtuele derde plaats. Hoewel de slechtste poging aan het eind van de rit mocht worden weggestreept, bleven vier van de twaalf finalisten niet eens twee keer overeind.

Van der Velden stond zesde voorafgaand aan zijn laatste poging, in de wetenschap dat hij met een evenaring van zijn puntenaantal van de eerste sprong dicht bij het podium zou komen, maar dat scenario bleek te mooi om waar te zijn. "Ik ben toch zo blij en zo trots wat ik heb kunnen laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl