NOS Voetbalโ€ข

Chelsea na verlenging naar eerste wereldtitel, Abramovitsj heeft alle prijzen binnen

SR finale WK clubs Chelsea- Palmeiras

Chelsea heeft door een strafschop van Kai Havertz ver in de verlenging voor het eerst de wereldtitel voor clubs gepakt. De Londenaren wonnen de finale tegen het Braziliaanse Palmeiras in Abu Dhabi met 2-1.

Met Hakim Ziyech op de bank begon de Champions League-winnaar aan z'n tweede WK-finale. In 2012 was Corinthians te sterk en dat was meteen ook de laatste keer dat de CL-winnaar het WK voor clubs niet won.

Lukaku kopt Chelsea op voorsprong

Het was een gelijkwaardige eerste helft, al hadden de Engelsen veruit het meeste balbezit, 69 om 31 procent. Ondanks de aanmoedigingen van talloze Braziliaanse fans hield Palmeiras, dat in 2021 vierde op het WK werd en de Copa Libertadores in november voor de tweede keer op rij won, zich gedeisd.

Romelu Lukaku in de finale van het WK voor clubs

Na rust nam Chelsea meer risico en werd het 1-0 via een kopbal van Romelu Lukaku. Palmeiras kwam uit een penalty van Raphael Veiga (na hands Thiago Silva) verdiend op 1-1. Een verlenging bleek noodzakelijk en daarin bleef met invaller Ziyech spektakel lang uit.

Havertz brengt beslissing

Drie minuten voor het einde schoot Chelsea-aanvoerder Cรฉsar Azpilicueta, die als enige ook in 2012 meedeed, de bal tegen Luans handen, waarna Havertz de strafschop benutte. "Ik was nerveus als ik eerlijk ben," zei de matchwinner na afloop. "Gelukkig had ik mijn zenuwen onder controle."

Kai Havertz

Het was voor Chelsea niet alleen de eerste wereldtitel voor clubs. Eigenaar Roman Abramovitsj kan constateren dat hij, sinds hij de club in 2003 overnam, met de Blues alles gewonnen heeft wat er te winnen valt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl