Palmeiras wint met 2-0
NOS Voetbal

Palmeiras is te sterk voor Al Ahly en gaat naar finale WK voor clubs

Het Braziliaanse Palmeiras heeft de finale bereikt van het WK voor clubs in Abu Dhabi. De Copa Libertadores-winnaar was Al Ahly, winnaar van de Afrikaanse Champions League, met 2-0 de baas.

Duda was de man voor de club uit São Paulo. De 30-jarige middenvelder stond met een listig passje aan de basis van de 1-0 van Raphael Veiga en schoot kort na rust na een dribbel over de rechterflank de 2-0 hard en hoog tegen de touwen.

De Egyptenaren, die vanwege de Afrika Cup zes spelers misten, gaven niet op. Mohamed Sherif leek de spanning terug te brengen, maar stond buitenspel toen hij scoorde.

In de slotfase kreeg Ayman Ashraf rood na een harde tackle en kopte Walid Soliman nog op de lat.

Veel supporters

In Abu Dhabi waren de tribunes goed gevuld. Zowel de fanatieke aanhang van Palmeiras als die van Al Ahly was massaal afgereisd.

Palmeiras-supporters in Abu Dhabi

Het WK voor clubteams leeft in Europa maar mondjesmaat. De afstand - het toernooi wordt sinds 2005 buiten Europa gehouden - is voor fans van Europese deelnemende clubs reden niet mee te reizen.

Daarnaast is de hegemonie van de Europese afgevaardigden groot: de laatste keer dat de UEFA Champions League-winnaar het WK voor clubteams niet won was in 2012. Chelsea verloor toen van het Braziliaanse Corinthians.

Onder supporters van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse clubs is de hunkering naar een mondiaal succes groter.

In Brazilië werden de spelers van Palmeiras door een massa supporters uitgezwaaid, toen ze vertrokken richting Abu Dhabi.

Chelsea neemt het morgenavond op tegen Al-Hilal. De finale volgt op zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl