NOS Voetbal

Feyenoord-trainer Slot schrok van nieuws Overmars: 'Dacht dat Ajax gehackt was'

Slot naar aanleiding van Overmars in gesprek met vrouwen bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Arne Slot zat afgelopen zondagavond rustig naar Studio Voetbal te kijken, toen hij compleet werd verrast door het nieuws over Ajax-directeur Marc Overmars. "Het eerste wat ik dacht: zal Ajax gehackt zijn? Maar dan blijkt het waar te zijn. Dat is wel even schrikken, ja..."

De kwestie-Overmars houdt de voetballerij én de maatschappij bezig. In navolging van het schandaal bij The Voice is grensoverschrijdend gedrag plots een veelbesproken term. Ook bij Feyenoord, vertelt Slot tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

"Bij ons trainingscomplex 1908, waar wij veel zijn, werken weinig vrouwen. Een stuk of drie, vier. Dan heb je het er wel even over en vraag je hoe zij de werksfeer bij Feyenoord ervaren. Dan krijg je te horen dat het hier heel prettig is. Maar dat zeggen niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen die bij ons werken."

PSV in zicht, gat naar Ajax nog groot

Het gaat goed met Slot bij Feyenoord. De Rotterdammers bliezen afgelopen zondag Sparta weg. In De Kuip werd het 4-0. Volgens Slot speelde zijn ploeg het beste halfuur onder zijn leiding.

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord nadert nummer twee PSV tot één punt. De achterstand op koploper Ajax bedraagt zes punten. "Plus een veel beter doelsaldo. Dat is een heel groot gat", stelt Slot, die wat dieper ingaat op de Amsterdamse voorsprong.

"Zij werken al jarenlang met dezelfde trainer aan een bepaalde speelwijze. Met ongelooflijk goede individuen, die voor miljoenen naar Amsterdam worden gehaald of uit de eigen jeugd komen. Dat is een verschil met ons."

Slot richt zich met zijn ploeg eerst op PSV. "Het gat naar hen is maar één punt en voetbaltechnisch zitten we PSV op de huid, denk ik." Feyenoord gaat zondagmiddag (14.30 uur) op bezoek bij laagvlieger RKC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl