NOS Voetbal

'Flying Dutchman' Narsingh heeft nieuwe club: 'Sydney FC geweldige uitdaging'

Luciano Narsingh gaat voetballen bij Sydney FC, de huidige nummer drie van Australië. De rappe rechtsbuiten, 31 jaar inmiddels, was transfervrij nadat zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd.

Narsingh kwam twee jaar geleden naar Feyenoord, maar kreeg in Rotterdam steeds minder speeltijd. In de winterstop van vorig seizoen vertrok hij op huurbasis naar FC Twente, waar hij de Tukkers in een half seizoen niet kon overtuigen hem transfervrij over te nemen. Nu gaat Narsingh dus 'Down Under'.

Koning van de assists

De geboren Amsterdammer begon zijn carrière bij SC Heerenveen, waar hij een berucht tandem vormde met Bas Dost. Met zijn vele assists trok hij de aandacht van PSV, dat hem voor om en nabij de vier miljoen euro overnam van de Friezen.

Luciano Narsingh in het shirt van FC Twente

In Eindhoven kende Narsingh een goede periode en werd hij onder bondscoach Louis van Gaal zelfs basisspeler bij het Nederlands elftal. Meerdere knieblessures maakten echter een eind aan zijn opmars, waarna hij zelden nog zijn oude niveau bereikte.

Na vijf jaar in Eindhoven vertrok hij naar Swansea City, toen nog uitkomend in de Premier League. Daar was hij zelden basisspeler, zelfs na de degradatie naar het tweede niveau.

'The Flying Dutchman'

Bij zijn nieuwe club heeft hij al gelijk een ludieke maar weinig originele bijnaam te pakken, 'The Flying Dutchman'. Niet voor het eerst dat een Nederlander die bijnaam krijgt in het buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl