Snoop Dogg op de Golden Globe Awards in december 2021
NOS NieuwsAangepast

Snoop Dogg koopt platenlabel Death Row Records, waarmee hij doorbrak

Artiest Snoop Dogg heeft platenlabel Death Row Records gekocht. Hij brak in de jaren 90 door op het toen zeer populaire hiphoplabel. De rapper heeft het gekocht van een investeringsmaatschappij, maar onduidelijk is hoeveel hij ervoor heeft betaald.

De artiest en ondernemer is enthousiast over de overname, zegt hij op zijn Instagram-account: "Het voelt goed om eigenaar te zijn van het bedrijf waar ik in het begin bij hoorde. Dit moment betekent veel voor mij."

Snoop Dogg heeft grote plannen met het label: "Ik verheug mij erop om te werken aan het volgende hoofdstuk van Death Row Records."

Failliet, of toch niet?

Death Row Records is in 1992 opgericht door Suge Knight en Dr. Dre. Het label staat bekend om het uitbrengen van hiphop- en rapmuziek, onder meer van Dr. Dre zelf en bekende artiesten als Tupac. In 1993 debuteerde Snoop Dogg daar met het album Doggystyle. Later volgde het succesvolle album The doggfather, waarvan wereldwijd zo'n 11 miljoen platen zijn verkocht.

Snoop Dogg met zijn hit Who Am I (What's My Name?)

Halverwege de jaren 90 ontstonden er persoonlijke vetes bij het label, nadat rapper Tupac was vermoord. Suge Knight belandde in de gevangenis en Snoop Dogg en Dr. Dre verlieten het label.

Death Row Records hield het nog tien jaar vol, onder meer door oude nummers opnieuw uit te brengen op compilatiealbums. In 2006 werd het label failliet verklaard, maar door een nieuwe faillissementswet in Amerika kreeg Suge Knight het bedrijf terug. Een jaar later verkocht hij het label.

Na verschillende eigenaren kwam het in handen van MRNK Music Group, dat onderdeel is van investeringsbedrijf Blackstone. Snoop Dogg wilde al eerder het bedrijf overnemen, maar dat was bij de vorige eigenaren niet gelukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl