Alexis Sanchez viert zijn goal tegen AS Roma

Inter herstelt zich van slechte derby en wint in Coppa Italia van AS Roma

Na de pijnlijke nederlaag in de beladen stadsderby tegen AC Milan, heeft Internazionale de rug gerecht. In de kwartfinale van de Coppa Italia waren de Milanezen met 2-0 te sterk voor AS Roma.

Voor José Mourinho en Edin Dzeko was het een bijzonder duel. Dzeko speelde met Inter tegen zijn oude club, terwijl Mourinho voor de eerste keer als trainer van AS Roma terugkeerde in het Giuseppe Meazza.

Bij Inter begonnen Nederlanders Denzel Dumfries en Stefan de Vrij op de bank. Laatstgenoemde kwam er na rust wel in, om de geblesseerde verdediger Alessandro Bastoni te vervangen.

Fraaie goal Sanchez

Na de verloren wedstrijd tegen AC Milan was het voor Inter zaak herstel te tonen. Dzeko zette zijn ploeg al na twee minuten op het goede spoor, door na een lange pass rustig af te ronden. Roma was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar scoorde niet.

In de tweede helft was het Alexis Sanchez die voor de tweede treffer zorgde. De 33-jarige Chileen kon aanleggen en schoot de bal knap in de bovenhoek.

De Giallorossi van Mourinho poogden zich nog terug te vechten in de wedstrijd, maar dat zat er nooit echt in.

Morgen volgt de tweede kwartfinale, als AC Milan en Lazio het tegen elkaar op nemen.