NOS Voetbal

Vaak verguisd, maar zo gevaarlijk: Giroud leidt AC Milan naar zege in derby

In de 230ste Derby della Madonnina deelt Internazionale vrijwel het hele duel de lakens uit. Twee flitsen binnen drie minuten van Olivier Giroud brengen AC Milan toch de zege (2-1) en daarmee blijft de titelstrijd in Italië razend spannend.

Met twee doelpunten besliste Olivier Giroud de derby tegen de verhouding in de derby tegen Internazionale.

In de tiende minuut veerde het publiek op toen Perisic ontsnapte op de flank. Zijn voorzet bij de tweede paal werd stijlvol binnen gekopt door de mee opgekomen Denzel Dumfries. Het juichen van de Nederlander verstomde echter toen bleek dat Perisic buitenspel had gestaan.

Daarna liet de AC Milan-doelman Mike Maignan zijn grote klasse zien. Eerst reageerde hij met een knappe reflex op een van richting veranderd schot van Marcelo Brozovic. Even later stond de Fransman opnieuw pal toen Dumfries vrij voor hem opdook.

De Oranje-international kreeg de bal wat fortuinlijk voor de voeten en kon onbedreigd aanleggen van een meter of tien. Weer was Maignan spelbreker, tot afgrijzen van Dumfries en zijn trainer Simone Inzaghi. Beiden stortten precies tegelijk in wanhoop ter aarde.

Perisic zet Inter verdiend op voorsprong

Daarna mocht Inzaghi toch voluit juichen, toen Perisic van buiten de zestien doel trof.

Ivan Perisic (Inter) viert zijn treffer

De Kroaat, wiens vermoedelijke opvolger Robin Gosens deze week werd gepresenteerd, zal wel gemist worden in komende edities van de Derby della Madonnina. Perisic was namelijk in twaalf duels met AC Milan betrokken bij liefst zeven treffers.

Giroud draait duel om

In de tweede helft was aanvankelijk minder te beleven. De defensie van Inter, met Stefan de Vrij in het hart, had zijn zaakjes goed voor elkaar en stond weinig kansen toe. Toch kwam Milan een kwartier voor tijd op 1-1 na een rommelige aanval.

Olivier Giroud - de vervanger van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic in de spits - kwam goed weg toen hij Alexís Sánchez lomp van de bal liep en stond vervolgens ook op de goede plek om een matige voorzet van Brahim Diáz in het doel te prikken.

Drie minuten later zette Milan de wedstrijd helemaal op zijn kop en weer was Giroud de afmaker. Dit keer was de Fransman directe tegenstander De Vrij te slim af: hij kapte achter het standbeen en schoof de bal koeltjes achter doelman Samir Handanovic: 2-1.

Koeltjes kon niet gezegd worden van Hernández, die in de blessuretijd nog een rode kaart ontving na een smerige overtreding op Dumfries.

De stand in de Serie A.

Door de zege nadert AC Milan stadgenoot Internazionale tot op een punt, al hebben de nerazzuri nog wel een wedstrijd tegoed. Volgende week gaat koploper Inter bovendien op bezoek bij nummer drie Napoli, dat slechts vier punten achterstand heeft op de koploper.

Curieuze rode kaart voor Roma's wonderkind

Eerder op de dag verloor AS Roma opnieuw dure punten tegen Genoa: 0-0. De wedstrijd kende een curieuze ontknoping met een hoofdrol voor wonderkind Niccoló Zaniolo. De 22-jarige aanvaller dacht in blessuretijd Roma alsnog de zege te bezorgen en vierde dat door zijn shirt uit te trekken.

De euforie veranderde echter snel in woede: op advies van de VAR, die een overtreding had gezien van Tammy Abraham, werd de 1-0 geannuleerd. Zaniolo kon die teleurstelling niet verkroppen, richtte zijn woede op de arbitrage en ontving daarvoor een gele kaart.

  • AFP
    Nicolò Zaniolo denkt dat hij AS Roma de zege heeft bezorgd en trekt zijn shirt uit.
  • EPA
    Nicolò Zaniolo wordt door trainer Jose Mourinho begeleid na de late rode kaart.

Aangezien Zaniolo ook al geel had ontvangen voor het uittrekken van zijn shirt, moest hij ook nog het veld voortijdig verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl