FC Volendam en Roda JC schudden de handen en delen de punten

Koploper FC Volendam mag blij zijn met punt in Kerkrade

Koploper FC Volendam heeft in de eerste divisie punten laten liggen. Op bezoek bij Roda JC mocht de ploeg van Wim Jonk niet klagen over de uitslag: 1-1. De voorsprong op nummer twee FC Emmen, dat een duel tegoed heeft, is vijf punten.

Bijna alle cijfers in de eerste helft waren duidelijk in het voordeel van Roda, behalve de belangrijkste. De Limburgers hadden 75(!) procent van de tijd de bal in de ploeg en creëerden meer en betere kansen. Maar het was Volendam dat op voorsprong stond.

Gelukkige assist

Dat gebeurde met het nodige geluk. Spits Robert Mühren, al goed voor 20 goals en 11 assists, zag een mispeer tot zijn eigen verbazing gepromoveerd worden tot assist, nadat de bal voor de voeten van Achraf Douiri was beland. Oud-Feyenoorder Dylan Vente kopte Roda na rust langszij.

Stand eerste divisie

Door het gelijke spel houden beide ploegen een fraaie reeks in stand. Volendam is nu al 23 duels op rij ongeslagen, een clubrecord. Roda heeft tien wedstrijden op rij niet verloren. De Limburgers vinden zichzelf terug op een achtste plaats.

Jong Ajax (met Kudus) verslaat Jong PSV

In de schaduw van het plotselinge vertrek van directeur Marc Overmars, die na grensoverschrijdend gedrag geen andere optie zag dan stoppen, won Jong Ajax op de Toekomst van de leeftijdsgenoten uit Eindhoven.

Twee benutte strafschoppen van Naci Ünüvar en Sontje Hansen in de tweede helft waren genoeg om Jong PSV te verslaan. De Amsterdammers klimmen daarmee naar de derde plaats.

Mohammed Kudus in actie tegen Jong PSV

Bij de thuisploeg begon Mohammed Kudus, voor wie Ajax in 2020 negen miljoen euro voor betaalde, in de basis. Het waren de eerste minuten voor de middenvelder sinds november 2021, toen hij een ribblessure opliep bij de nationale ploeg van Ghana.

FC Eindhoven is de nieuwe nummer vijf. Op eigen veld versloeg het Excelsior, dat het spoor bijster is sinds het winnen van de tweede periode, met 4-1. Al na veertien minuten hadden de Brabanders drie keer gescoord.