NOS Schaatsen

Schulting wint zilveren medaille, maar baalt toch: 'Heb goud verloren'

Suzanne Schulting greep op de 500 meter shorttrack nét naast goud. Haar tegenstreefster Arianna Fontana troefde haar af en dat zat Schulting na de race dwars.

"Het was zó close", verzuchtte Schulting. "Het voelt toch wel alsof ik goud verloren heb."

Toch zag de 24-jarige Groningse ook in dat ze een uitstekende prestatie leverde. "Het zilver geeft wel aan dat ik in hele goede doen ben."

Wijd opgezet

Arianna Fontana zat na de geweldige start van Schulting toch wel gevaarlijk dicht in haar rug. "Je weet dat ze loert. Ik wilde de bocht wijd opzetten, maar dat was eigenlijk zó stom. Ze is al eerder zo binnendoor gegaan bij me."

Bekijk de race van Schulting in de video hieronder.

Schulting toonde zich dus uiterst zelfkritisch. Ze was wel heel tevreden over haar start. "Ik ben in een hele goede startvorm de afgelopen weken, dus ik wilde er gewoon overheen starten."

Langzaam daalde bij Schulting het besef in dat ze toch gewoon een medaille heeft gewonnen. "Het was wel een fantastische rit. Ik ga hier nog heel vaak over nadenken."

Fontana, de 31-jarige Italiaanse shorttrackgrootheid, sloot zich bij die woorden helemaal aan. "Dit was een geweldige finale, met tegenstanders die ook echt kans maakten op goud."

Fontana zag kort voor de finish haar kans schoon en haalde Schulting in. "Ik zag dat ze in de bocht uitweek. Dat was mijn moment en ik dacht: let's go. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik hier heb kunnen winnen."

Velzeboer: 'Geen rust in mijn hoofd'

Xandra Velzeboer haalde de finale niet. Ze werd in de kwartfinales tot haar eigen frustratie gediskwalificeerd.

Velzeboer baalde vooral van haar mindere start, die haar de gehele race parten bleef spelen. "Daarna liep ik achter de feiten aan. Toen de goede start uitbleef moest ik schakelen. Daarna heb ik door de chaos geen rust meer gehad in mijn hoofd."

"Het is heel erg jammer. Ik had er heel erg zin in en ik voelde me goed. Het is 'm gewoon niet geworden, meer kan ik er niet van zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl