Feyenoord wint stadsderby met speels gemak en nadert PSV

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord heeft de stadsderby tegen Sparta met speels gemak gewonnen. In de Rotterdamse Kuip won Zuid van West: 4-0.

Voor Wim Jansen, deze week overleden op 75-jarige leeftijd, klonk dit weekend al veel applaus. In stadions door heel Nederland werd de befaamde tacticus van weleer geëerd.

Spelers van Feyenoord klappen voor Wim Jansen

Het mooiste saluut kwam in De Kuip, het stadion dat voor Jansen een tweede thuis was. De supporters van Feyenoord eerden het clubicoon, 476 wedstrijden wedstrijden in Rotterdamse dienst, met een minuut applaus, een spandoek en het You'll Never Walk Alone.

Droomstart

Nummer 17 Sparta was in de eerste helft een speelbal voor Feyenoord. Orkun Kökçü trof na een mooie kapbeweging vroeg doel en in de elfde minuut maakte Alireza Jahanbakhsh er op aangeven van Luis Sinisterra 2-0 van.

De tweede treffer was fraai: aan het afrondende werk van Jahanbakhsh ging een soepele aanval over veel schijven vooraf.

Feyenoord nam wat gas terug, maar bleef oppermachtig en had meer kunnen scoren.

Na de rust was het spelbeeld identiek. Guus Til kreeg de bal fortuinlijk voor zijn voeten uit een counter (3-0) en na een glijpartij van Bart Vriends (Sparta) scoorde hij opnieuw.

Met dertien doelpunten is Til nu de topscorer van de eredivisie. De aanvallende middenvelder is bezig aan zijn meest productieve eredivisieseizoen. In het seizoen 2018/2018 scoorde hij twaalf keer voor AZ.

Feyenoord staat na de zege op Sparta nog maar een punt achter nummer twee PSV, dat gisteren van AZ verloor (1-2).

Debutanten

Bij Feyenoord debuteerden twee spelers; de winterse versterkingen Jorrit Hendrix en Patrik Wålemark mochten in de tweede helft invallen.