NOS Voetbal

Hekkensluiter PEC sleept met tien man punt uit het vuur tegen NEC

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - NEC

PEC Zwolle heeft de rode lantaarn in de eredivisie niet kunnen overdoen aan Sparta, dat zondag nog een uitduel met Feyenoord wacht. PEC, dat het nieuwe jaar in de competitie was begonnen met twee overwinningen, bleef thuis tegen NEC op een 1-1 gelijkspel steken.

De treffers voor rust vielen binnen een minuut, onverwacht en na geklungel in de defensies. Eerst werkte Thomas van den Belt een voorzet niet weg, waarvan Jordy Bruijn profiteerde. Bij de 1-1 schutterden meerdere NEC'ers en had Daishawn Redan uiteindelijk van dichtbij het laatste woord.

Vreugde bij de spelers van NEC

Redan en Djavan Anderson kregen een geweldige kans om PEC aan de leiding te brengen, maar beiden schoten slap in. Aan de andere zag Bruijn een inzet knap gekeerd worden door Kostas Lamprou.

Na een tackle op Elayis Tavsan kreeg Siemen Voet rood, waarna de tien Zwollenaren alleen nog bij een schot van Édgar Barreto bibberden. Op de valreep had Oussama Darfalou na een counter zelfs nog de winnende voor PEC op zijn schoen, maar doelman Mattijs Branderhorst stond paraat.

PEC staat nu nog één punt achter op Sparta en drie op Fortuna Sittard, dat eerder op de avond de volle buit pakte tegen sc Heerenveen (2-0).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl