Blijdschap bij Serge Gnabry en Robert Lewandowski

Bayern München slaat slag in titelstrijd met zege in spectaculaire topper

Bayern München heeft een lastige klip omzeild in de jacht op de elfde landstitel op rij. In eigen huis was Bayern in een spectaculair duel met 3-2 te sterk voor RB Leipzig.

Robert Lewandowski maakte met een kopbal zijn 24ste doelpunt in 21 Bundesligaduels en zijn 35ste treffer in alle competities dit seizoen. Ook voor doelman Manuel Neuer was het een bijzondere wedstrijd: hij evenaarde recordhouder Oliver Kahn met 310 overwinningen in de Bundesliga.

Vreugde bij Serge Gnabry (Bayern München)

Voor rust golfde het spel op en neer en de eerste kans voor Bayern was direct raak via Müller, die uit de rebound het net vond. Leipzig zette aan, miste twee kansen via Dani Olmo, maar André Silva scoorde wel.

Bayern speelde daarna een versnelling hoger en natuurlijk was het Robert Lewandowski die de ploeg weer op voorsprong kopte: 2-1.

Toch kwam Leipzig weer terug in de wedstrijd. Na rust maakte Christopher Nkunku na een heerlijke pass van Konrad Laimer al snel de 2-2.

Vijf minuten stelde Bayern toch weer orde op zaken: Leroy Sané brak door op rechts, zocht de verre hoek en had wat geluk dat de bal door Josko Gvardiol van richting werd veranderd in het eigen doel: 3-2.

De stand in de Bundesliga.

Door de zege is de voorsprong van Bayern op eerste achtervolger Borussia Dortmund weer negen punten. Dortmund ontvangt zondag nummer drie Bayer Leverkusen.

Leipzig, dat de afgelopen twee seizoenen met de huidige Bayern-trainer Julian Nagelsmann de voornaamste belager was van de Rekordmeister, blijft door de nederlaag steken op de zevende plaats.